Van het klooster naar de kaap

Spanje, Cape de Formentor

Wat zullen we vandaag gaan doen? Snorkelen? Naar grotten? Burchten bezoeken....alles kan, dus lastig kiezen....

Daar gaan we. We gaan richting Serra deTramuntana oftewel Het Tramuntanagebergte. Deze bergketen staat zelfs op de werelderfgoedlijst, dus dit wordt een dagje met mooie uitzichten en het zweet in mijn handen. Mijn hoogtevrees en de bergweggetjes gaan slecht samen. Maar goed, toch maar even doorzetten. Wie wat moois wil zien, moet angsten overwinnen!! En onze Fort Siesta (zo sloom was ie) krijgt ook een beetje een schop onder het kontje. Hij heeft nog nooit zo zijn best moeten doen. En dan nu bergetappes.

Onze eerste stop is Sanctuari de Lluc, het klooster van Lluc. Dit klooster ligt midden in het gebergte verscholen en is het bedevaartsoord van Mallorca Hier wordt de " Zwarte Madonna" vereerd. Deze staat nog steeds in een kapel in de kerk. Tegenwoordig is het klooster een internaat voor koorknaapjes " De Blauets" . Ze schijnen internationaal bekend te zijn. Jacco heeft een stukje van het pelgrimspad gelopen en we hebben de botanische tuin bezocht. Helaas stond er eigenlijk niets meer in bloei.

Volgende stop: Pollenca.

Bij de lokale supermarkt een stokbrood gekocht en chorizo worst en eerst in een parkje een lekker broodje gegeten. Dat was echt smullen! Daarna richting de trappen...de zogenaamde Cavalerieberg. Deze " berg" bestaat uit 365 treden naar boven. Een tree voor elke dag van het jaar. Oorspronkelijk een uitvalsplaats voor schipbreukelingen maar de Tempeliers hebben bovenaan de trappen een kapelletje gebouwd. En ja hoor!! Wie heeft deze trappen in snel tempo omhoog en weer naar beneden gelopen? Jacco!! Badend in het zweet kwam hij weer naar beneden. En hij heeft maar een keer moeten rusten.Het broodje was er meteen weer afgelopen.

En daar gaan we weer. Volgende stop: Kaap Formentor. Dit is een schiereiland van 13 kilometer lang met een hoogte van 44 meter hoge rotsen die steil naar beneden lopen. Er loopt een weg van 20 kilometer lang naar toe met diepe afgronden en stukken zonder vangrails. Mijn favoriete rit. NOT!!!!!! Met pijn in mijn handen van het vasthouden en badend in het angstzweet komen we aan bij de vuurtoren die op de punt van Kaap Formentor staat. En wat een prachtig landschap en schitterend uitzicht over de zee. De tocht was de moeite zeker waard. Toen we bij een uitzichtpunt stopten was het er gewoon stil. Echt stil. Geen bijgeluiden van helemaal niets. Bijzonder om dat even mee te maken. En er lopen overal geiten over de rotsen.

We vervolgen onze weg weer naar beneden. Richting Alcudia. Dit is een vestingstadje waar de stadsmuren nog steeds omheen staan. Een gezellig plaatsje met kleine, knusse straatjes en voor ons de plaats voor een welverdiend ijsje. Deze smikkelen we op op een bankje in de hoofdstraat. We wandelen nog even door dit plaatsje voordat we op weg gaan naar de auto. Ondertussen begint het aardig laat te worden en we willen voor het donker terug in het hotel zijn.

Via Port D'Alcudia, Can Picafort, Petra en Manacor rijden we terug naar het hotel. Om 7 uur zijn we terug. Het was een lange dag met bijzondere plaatsen. Nu nog even douchen, eten, een cocktail drinken en dan is er weer een dag voorbij. De tijd gaat veel te snel...

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi de Zwarte Madonna schat, en super van Jacco, werkt goed aan zijn conditie hihihi. En weer een mooie trip meegemaakt door dit verslag lieverds, xxx

Hanny 2014-10-12 05:09:41

Prachtig alweer veel gedaan . Mooi daar best veel te doen. En natuurlijk lekker het zonnetje. Geniet er nog lekker van. Lfs Bert en Matthijna

matthijna 2014-10-13 16:46:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.