Ik was er op voorbereid, maar toch..

Denemarken, Guldborg

Samen met Baloe maak ik een flinke wandeling als ik opeens niet meer voor of achteruit kan. Mijn heup staat in brand, alles voelt gekneusd aan. 2 Voorbijgangers slepen me naar de auto terug en dan.... word ik wakker. Pijn, pijn, pijn, in mijn rechterheup, die inderdaad aanvoelt alsof hij in brand staat. Ik heb te lang op mijn zij gelegen, als ik op de klok kijk is het pas anderhalf uur later dan de eerste keer dat ik keek. De nieuwe topmatras van 7 centimeter dik is niet functioneel genoeg om het liggen op de harde plank van het bovenbed teniet te doen. Slecht voor mijn gewrichten en 'smorgens sta ik dan ook altijd gebroken op. Jammer dat ik nog steeds niet beneden heb kunnen slapen, de bank voelt een stuk zachter aan.

Belofte maakt schuld en dus stop ik na het ontbijt bij het kleine kerkje van het dorp. Een waterfles van 2 liter doet dienst om de tank te vullen. Gelukkig is er op dit vroege tijdstip nog niemand te zien bij de begraafplaats. Maar net als ik de zoveelste keer de fles heb gevuld komt de pastoor aangelopen. Hij knikt eens vriendelijk. Of hij dat ook had gedaan als hij had gezien dat ik tussendoor even mijn slipje had schoongespoeld? Ik zal het nooit weten:)
Gisteren op mijn weg naar het zuiden van het eiland ben ik langs Kong Humbles Grave gereden, ik moest op zoek naar een plekje voor de nacht. Nu wandelen Baloe en ik op ons gemak naar het opvallendste hunebed van Langeland. Het graf bestaat uit 77 stenen en een grafkamer met een zeer grote gedenksteen. Ik zie er alleen maar een hoop stenen in, voor mij niks bijzonders. Baloetje poseert nog even gewillig op de grote steen en dan rijden we verder naar het noorden. Omdat het eiland maar zo klein is zijn de afstanden natuurlijk ook heel goed te overzien.
Een paar kilometer noordelijk ligt in het schattige dorpje Tranekaer het slot van de graven Ahlefeldt. De huizen in het dorpje dateren van rond 1800. De toenmalige graaf liet hier ook een theater bouwen en men zegt dat hij 97 'onechte kinderen na liet. Tja, dan heeft hij het druk gehad. De kinderen zullen wel niet allemaal een titel hebben gekregen:)
Het slot met zijn 3 meter dikke muren, is niet toegankelijk voor publiek. Het graafkoppel Ahlefeldt-Laurvig woont hier met hun 6 kinderen, waar zij zich bezig houdt met het fabriceren van kersen wijn. (Of is het wellicht consumeren?:)
In het park dat rond het kasteel loopt mag je tegen betaling van 25 kronen een rondje maken. Er zit nog niemand als ik door het hekje loop, ik ben weer eens vroeg. Maar echt veel zin om tussen wat oude bomen te lopen zonder zicht op het kasteel heb ik ook niet en tenslotte hebben we onze wandeling al gehad van morgen.

Het kleine stadje Lohals is een leuke plek om de middag door te brengen. Een kleine gemoedelijke haven en het strand op loopafstand. Niet dat het daar het weer voor is, maar het prachtige uitzicht over de Nyborg Fjord waar de vissersbootjes en de zeilschepen de harde wind trotseren, vergoedt een hele boel.
Morgen wil ik vanuit Spodsbjerg de oversteek maken naar het eiland Lolland en omdat het weer betrekt rijd ik alvast naar de haven om naar de afvaarten te informeren. Een plekje om in de buurt te overnachten heb ik al uitgezocht. Maar wanneer ik de haven inrijd, sta ik meteen in de rij voor de boot die over 10 minuten vertrekt. En dat is eigenlijk niet de bedoeling. Maar ik kan niet meer terug, de juf aan de kassa ziet me een beetje onbeholpen aarzelen aan de pinautomaat, alles is in het Deens, en schiet me te hulp. Snel afrekenen en dan de boot op die een heel stuk groter is dan die van vorige week.
Inmiddels schijnt de zon volop en koester ik me op het dek aan de warmte. Drie kwartier later rijd ik Lolland op, voor de verandering weer eens vlakke wegen.
Mijn plekje voor de nacht vind ik in Guldborg onder de brug bij de haven. Lekker rustig en ook voor Baloetje ideaal om rond te rennen. Al heeft die vandaag niet veel te missen. Dat kleine beetje tonijn uit blik gemengd met zijn brokjes is hem blijkbaar niet goed bekomen. Ik had het ook zelf moeten opeten:)

Route: Humble-Tullebølle-Tranaeker-Lohals-Spodsbjerg-Tars-Guldborg
Gereden kilometers: 136
Coördinaten slaapplek: N 054⁰ 52, 300' O 011⁰ 44,802'

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Hoop dat jullie je morgen beter voelen...Wat heb je weer een prachtige foto's

Melanie 2020-09-06 17:47:02

Hej Carrie, wat naar zeg dat de matras niet voldoende comfort geeft! Is het een idee om de oude matras eronder te leggen? Verder maak je mooie avonturen mee zeg en loopt de reis gelukkig voorspoedig. Geniet en wie weet weer tot ziens op Daler camping🇩🇰🇳🇱😘

Diana (daler camping) 2020-09-06 18:36:05

Heb je het extra topmatras bovenop het matras liggen die op het hefdakplank ligt? Waneer je een paar sterke handen in je buurt hebt kan je dan eens proberen met 2 mensen op de bank te gaan zitten... eerst de bank iets aan de voorkant optillen en dan vooruit te schuiven. Jaren geleden een campertje gehuurd en die bank was niet te verschuiven. Totdat we zwaar gefrustreerd raakten en per ongeluk de voorkant iets omhoog tilden tijdens het verschuiven tegelijk met de hendel die je daarvoor moet gebruiken om de bank te schuiven

Sandra 2020-09-06 19:30:49

Wat geniet ik weer mee van alle avonturen. Nog veel plezier en geniet verder van het mooie Denemarken.

Katja 2020-09-06 19:55:57

Hoi ik hoop dat het wat beter gaat doe maar rustig aan

Kitty 2020-09-06 21:10:31

Mooie foto’s weer. Leg eens een kussen tussen je knieën, dan zakt je heup niet door. Mij helpt t Liefs

Do 2020-09-06 21:22:07

Een graaf met 97 onechte kinderen? Wat een haantje zeg!! Charmeur! En dan al dat vrouwelijk schoon dat daar ook nog ingetrapt is. Die graaf had beter een geboortekliniek kunnen oprichten i.p.v. een theater. Veel plezier in Lolland en voorzichtig met je heup!!

Yvonne Sormani-Simons 2020-09-07 08:30:57

Ja, ik denk ook steeds in de richting die Sandra aangeeft: je moet die hendel nl. verder en krachtiger omhoogtrekken dan je denkt. Als je denkt dit is maximaal, dan moet je de hendel nóg eens uit alle macht omhoogtrekken....

Riet 2020-09-07 09:29:54

auw zeg, niet leuk, hoop dat je je inmiddels beter voelt en Baloe ook, hoewel het plekje waar je was erg rustgevend uitzag. Geniet nog lekker

Jeanine 2020-09-07 13:11:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.