Van een leien dakje

Denemarken, Hvide Sande

Ik ontbijt vanmorgen op het strand. De nacht in het dorp achter het duin was heerlijk rustig. Voor het eerst deze vakantie heb ik echt goed geslapen.
Op het strand staat een enkele camper geparkeerd. Waarschijnlijk hebben ze het aangedurfd om hier te blijven overnachten. Ik heb het geld dat de camping zou hebben gekost natuurlijk uitgespaard, maar ik heb toch geen zin in een boete. Baloe ligt in de schaduw van het busje, hij heeft zijn ontbijt, in tegenstelling tot mij, nog niet aangeraakt. Totdat er een hond te dicht bij komt, die wordt boos weggegromd en dan valt hij toch op zijn eten aan. Hij heeft er iets van opgestoken, gisteren had ik zijn bakje eten buiten laten staan terwijl we een korte wandeling maakten. Bij terugkomst bij de camper stond er een hond gulzig de bak leeg te eten. Bij het zien van Baloe maakte hij snel dat hij weg kwam.

Na een paar uurtjes lezen op het strand heb ik er genoeg van. De lucht betrekt een beetje, tijd om richting Ringkøbing fjord te verkassen om een plekje voor de nacht te zoeken.
De rit, met aan de linkerkant de Noordzee en aan de rechterkant het fjord, is prachtig. De heide staat in paarse bloei, boven de wuivende grashalmen steken de daken van kleine huisjes en een enkel kerkje. Hevide Sande, dat letterlijk Wit zand betekent, ligt halverwege het fjord. Het stadje heeft de op 4 na grootste vissershaven van Denemarken met grote sluizen.
Aan de rand van de haven vind ik een leuk plekje om te staan. Er is een toiletgebouw en er is water. Dat heb ik eigenlijk op dit moment niet meer nodig want ik heb onderweg bij een begraafplaats een paar flessen gevuld, gewoon voor het geval dát!
Aan het einde van de pier waar tientallen mannen proberen hun avondmaal uit het water te vissen, ligt een cache. Een klein flutding, maar het gaat om de lol van het zoeken, toch?
Baloe duikt nog even het water in, hij is heldhaftiger dan ik. Even later zitten we naast elkaar over het water te staren en dan hoor ik iemand roepen "Was ein schönes bild, darf ich ein foto machen?" Op de pier loopt een vrouw met een petje op en een hengel in de hand. Voor Baloe hét teken dat het niet veilig is, voor mij dan en grommend probeert hij haar op een afstand te houden. Als ik hem sus durft ze dichterbij te komen en herkent zowaar het ras. En Baloe zou Baloe niet zijn als hij niet meteen tegen haar hangt om te knuffelen. Wat een waakhond is het toch !
Ze maakt op haar gemak wat foto's van ons en loopt dan weg om te proberen iets aan de hengel te slaan.
Aan het eind van de middag lopen we nog even door het stadje waar de visgeuren inmiddels van alle kanten mijn neus binnen dringen. Ook Baloe loopt met zijn neus in de lucht. Tijd dus om op een van de gezellig drukke terrasjes fish and chips te bestellen.
Maar die zien en ruiken lekkerder dan ze smaken. Brrr. Dat is de eerste en meteen de laatste keer. Donkerbruin geblakerde stukjes vis en harde frietjes. Zelfs Baloe trekt zijn neus er voor op en dat wil wat zeggen. Misschien had ik ook maar een hengel moeten uitslaan om een visje aan de haak te slaan. Ik wed dat die vrouw van vanmiddag een heel wat lekkerder maaltje in de pan heeft. (Tenminste áls ze wat gevangen heeft:)
Voor vandaag was dat het enige minpuntje, op die afgebroken nagel na en het internet dat het vanmiddag een tijd niet deed. Ik had op mijn mobje zitten klojen en per ongeluk iets uitgezet wat eigenlijk aan had moeten staan. Maar dit keer heb ik gelukkig geen hulp hoeven inschakelen:)
Ik kruip er vanavond vroeg in want morgen heb ik een lange rit voor de boeg. Ik wil naar Noord Jutland naar Hansthol dat in het Nationaalpark de Thy ligt. 2,5 Uur rijden vanuit dit leuke stadje aan het Ringkøbing fjord.
Om mij heen krijsen de meeuwen, de zon zakt in het water, mijn dag is goed verlopen......

Route: Vejers-Hvide Sande
Gereden kilometers: 96
Coördinaten slaapplek: N 056⁰ 00, 160' O 008⁰ 07,181'

Geschreven door

Al 17 reacties bij dit reisverslag

Zo gelukkig een dag zonder problemen jippie, en dan ook nog voor Baloe een knuffel waar die zo gek op is. Op naar de volgende dag Liefs Do

Do 2020-08-31 18:45:04

Zo leuk om je reis te volgen....

Riny Rutten 2020-08-31 18:50:07

Het moet niet te saai worden hè 😉

Peter 2020-08-31 18:55:46

Erg leuk om je verhalen te lezen vind het nog steeds héél stoer van je. Zou dit ook heel graag willen doen maar dan met mijn hubby. Staat nog steeds op onze bucket list. Veel plezier 🙋‍♀️

Gaby Walta 2020-08-31 19:32:42

als ik t lees is t alsof ik erbij ben. Zo mooi schrijf je

Helmi 2020-08-31 20:59:41

gelukkig. op paar kleinigheden na eindelijk het vakantiegevoel. En die Baloe zeg. geweldig dat hij zo waaks is en tegelijk zo knuffelig. perfecte combinatie in een reishond zou ik zo zeggen. veel plezier morgen.

Susette 2020-08-31 21:10:06

Ik geniet weer mee... Heerlijk Car! 🤩🤗😘

Katinka Vliegen-kessels 2020-08-31 22:50:17

Wat heb je toch een " #@$#@" leventje ook hè?? De foto's van jou en Baloe zijn goed gelukt.. Ik moets even extra knipperen met mijn oogjes om ze weer droog te maken... =)>.. Ik zou maar even aan het water ruiken voordat je het drinkt..( wat je bij het kerkje gejat had) het kan "gezegend"zijn ... Laat avontuur 7 maar beginnen !!!

Nancy 2020-09-01 08:01:49

Hoi Carry Mooi die foto's van jou en Balou. Geen wonder dat die Mevr foto's van jullie wilde maken.Nog veel plezier. Groetjes Jeanny.

Jeanny 2020-09-01 09:02:54

wat een mooi schoon land.

Hannie Glezer 2020-09-01 09:13:12

Gelukkig is het weer al wat beter he

Kitty 2020-09-01 12:39:05

Leuk weer om te lezen ! En mooie foto’s 👍

Linda 2020-09-01 16:39:11

Wat een geweldige vakantie. Ideaal met zo'n reisgenoot. En mooie foto's van jullie twee.. 💕💕💕 Van die caches begrijp ik niks. Ben je soms op puzzeltocht?

Margot 2020-09-01 20:30:11

prachtig landschap, lijkt wel een beetje op nieuw zeeland sommige delen. genietse!

anneke 2020-09-02 08:15:25

Gelukkig hen je baloe bij je. Je bent toch weer flink aan t schrijven Geslagen . Leuk!! Flink avontuur zo alleen

Joke 2020-09-03 14:27:14

wat heerlijk een dag zonder avontuur :-) eindelijk rustig genieten

Jeanine 2020-09-03 17:22:13

Wat leuk, je treft overal leuke mensen en houdt er een leuk plaatje aan over. Baloe waakt goed over het vrouwtje en dat geeft een goed gevoel. Fijne reis verder

Yvonne Sormani-Simons 2020-09-03 21:43:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.