Eilandhoppen en een prachtig slot

Denemarken, Humble

De poorten gaan om 10 uur open, ik ben niet de eerste hoewel ik de hele nacht hier heb gestaan. De parkeerplaats loopt al aardig vol als ik richting de kassa loop. De 200 Deense krone die ik gisteren heb uitgespaard bij Legoland tel ik nu neer voor de entree. En ik vraag meteen of ik de oplader van mijn fotocamera bij hun aan de stroom mag hangen. Die is namelijk ver leeg en kan niet via usb worden opgeladen. Dat is geen probleem, en voor de zekerheid heb ik een briefje in het busje aan het stuur gehangen voor het geval dat ik het ding vergeet op te halen.
Baloetje blijft achter in het busje dat ik onder de bomen heb geparkeerd voor het geval dat de zon doorbreekt. Maar voorlopig blijft het bewolkt met af en toe een korte bui.
Nu het nog niet zo druk is loop ik snel naar het slot, wat foto's maken zonder dat er teveel toeristen op staan. Het park is wel al open maar om 11 uur mag je pas het kasteel bezichtigen. De graaf en gravin die nog steeds op dit kasteel wonen willen natuurlijk wel nog een beetje uitslapen:)
Het werd gebouwd in 1554, gefundeerd op eiken palen in een klein meer en was oorspronkelijk alleen bereikbaar over een ophaalbrug. Volgens de legende zou de fundering een heel eikenbos hebben gekost en om die reden kreeg het de naam Egeskov (eikenbos).
Ieder seizoen staat een van de 15 verschillende tuinen wel in bloei. Ook nu in september is er nog verschrikkelijk veel moois te zien. In het park zijn ook een aantal musea gevestigd, waaronder old timers, brandweer en ambulances, honderden verschillende motoren en auto's, fietsen, vliegtuigen, mode, koetsen en tractoren.
Maar het meest bijzondere is toch wel het slot zelf. Zelfs de kamers die nu nog gebruikt worden door de familie zijn geopend, waardoor het meer huiselijk gezellig lijkt dan op een museum. Vanuit ieder raam uitzicht op het meer, de bloemen en het park. Het is zo groot dat je zelfs de vele toeristen niet meer ziet.
Inmiddels schijnt de zon volop en maak ik nog een rondje door het park. Het doolhof sla ik over, tenslotte moet je de goden niet verzoeken. Ik krijg klaar om de uitgang niet meer te vinden en dan was er vandaag geen verslag gekomen:)
Flink wat uren later kom ik bij het busje terug. Baloe heeft goed opgepast, alle ramen zijn nog heel (wie durft er ook in te breken met zo'n hond in de auto?)en na een korte wandeling rij ik richting het eiland Langeland waar ik een plekje voor de nacht hoop te vinden . Via een vaste brug over twee kleinere eilanden, met aan beide kanten de prachtige fjorden rijd ik na een uurtje Langeland op. Dit 55 kilometer langgerekte eiland telt meer dan 1000 steile heuvels, waarvan de hoogste 46 meter is. De weg aan de westkant die ik naar het zuiden volg gaat heuvel op en heuvel af, geen 100 meter is vlak. Maar wat is het nu al prachtig en dan heb ik pas een klein stukje gezien. Het eiland is rijk aan voorhistorische grafheuvels en hunebedden waarvan die van Humbel het grootste is.
Mijn plekje voor de nacht wordt niet in Ristinge, net op de punt tussen 2 fjorden waait een zodanig harde wind dat ik er het dekzeil niet aan wil wagen. Een rustigere plek vind ik aan de Nørreballe Nor aan het meer met tientallen grazende koeien voor mijn neus. Als die zich vannacht nu maar rustig houden, dan kan ik het hier wel volhouden...
Maar wat later blijkt dat de plek voor Baloetje wat minder
geschikt is. We kunnen er geen wandeling maken en om nu alleen op die, wel ruime, parkeerplaats te blijven vanwege het mooie uitzicht, is geen optie. Tenslotte moeten we wel een beetje rekening met elkaar houden. Helemaal naar het zuiden bij de vuurtoren dan maar, alleen waait het daar weer te veel. En ik moet natuurlijk ook weer met het dekzeil rekening houden.
Uiteindelijk kom ik er achter dat aan de kust blijven een beetje te riskant is en rij ik een paar kilometer het binnenland in. Op een eiland dat maar 11 kilometer breed is ben je er in een kwartiertje. In Humble bij de sporthal kan eindelijk het dak er af. Oh nee, omhoog:)

Route: Kvaerndrup-Svendborg-Rudkøbing-Humble-Ristinge-Gulstav-Norderbro-Humble
Gereden kilometers: 104
Coördinaten slaapplek: N 054⁰ 49,927' O 010⁰42, 384'

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Nou jouw dromen zullen toch over een gravin in die in een kasteel woont gaan😉 Mooi zou er zo heen willen

Chantalle 2020-09-05 18:46:24

Alweer een fijn dagje en mooie foto’s. Liefs uit Landgraaf voor jullie beide, uhhh trouwens ik mis jullie wel xx

Do 2020-09-05 18:48:26

Mooi Carry geniet van al het moois en ik geniet van jou verhalen 👍

Anita 2020-09-05 19:07:44

Al weer een dag genoten he

Kitty 2020-09-05 19:28:12

Wat weer een uitgebreid verslag. Dank je.

Roelie 2020-09-05 20:19:56

Dat je dat gedurfd hebt, op die hang brug.......brrr moet er niet aan denken.

Susan 2020-09-05 20:28:54

Mooie foto's en wat een belevenis weer deze reis. Knap hoor, helemaal in je eentje! Owwww ....met z'n tweetjes natuurlijk. 😊

Ria 2020-09-05 21:41:18

Ga je ook nog naar de krijtkust ?

Annet 2020-09-05 21:44:58

Mooie en volle dag, zo te lezen! En te zien op de foto’s. Er is geen foto bij van je slaapplek hè? Ben ik altijd nieuwsgierig naar, dat snap je! Lieve groet van ons!

Riet 2020-09-05 22:05:43

Hey Carry..wat leuk!! Was je in ons kasteel??? Wat jammer nou.. wij zaten in de keuken , genietend van een heerlijk ontbijtje... hadden we even kunnen bijkletsen!! Hopelijk lag er geen rommel.. de graaf is niet goed in opruimen!! 🤣🙃🤣Morgen mag ik weer werken, ik zag dat je het bureau ook gefotografeerd had!! Lekker zo’n schoon bureau op maandagochtend.. ja want sommigen moeten ook werken!! 🤓veel plezier op je avontuurlijke reizen!!!

De graaf en de gravin 2020-09-06 09:35:23

Carry wat een prachtig geschreven verhalen over je belevenissen. Natuurlijk genieten we ook van de mooie foto's. Geniet maar lekker verder van je vakantie.

Tiny 2020-09-06 10:26:49

Geweldig om met je mee te reizen, dit is een voor mij onbekende wereld, dus ik hang aan je lippen.

yvonne 2020-09-06 12:08:32

Je zult maar in een heus kasteel wonen! Mooi, maar ik neem aan dat de graaf toch wat moderner woont en zich een beetje aan deze tijd aangepast heeft. Sjiek allemaal! En dan die musea, cat zal wel een trekpleister zijn. Genoeg te zien in ieder geval. En Baloe braaf op het busje passen. Het vinden voor een geschikte slaapplek vergt nogal wat geduld, maar knap dat dit toch steeds wee lukt. Toppertje ben je Carry. Girlpower. Respect hoor! Gelukkig heb je al heel wat ervaring opgedaan op kampeergebied.

Yvonne Sormani-Simons 2020-09-07 08:16:38

Zo erg het gevoel om stiekem met je mee te zijn, zoals je ons meeneemt op en in je reis. Fantastisch :-)

Jeanine 2020-09-07 13:07:05

Ik vind dat je het fantastisch doet. Nog geen één keer verdwaald. Dat bord is dus niet voor jou bedoeld. 👍🏼 Ik verdwaal nog op een terrasje.

Margot 2020-09-07 13:22:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.