Heel veel steentjes

Denemarken, Kvaerndrup

Ik ben gisteravond nog snel moeten verkassen. Gelukkig had ik het dak nog niet omhoog en voor de zekerheid had ik vantevoren ook al een reserveplekje opgezocht, zodat ik meteen kon wegrijden toen de politie het terrein op kwam. Natuurlijk had ik gezien dat je op deze mooie ruime parkeerplaats van Legoland niet mocht overnachten, maar ik stond daar zo fantastisch aan de bosrand....

Een kilometer of 2 verder is een ontzettend groot sport- en scholencomplex en ook daar is het goed toeven. Ik word wakker van de van de opstijgende vliegtuigen, tenslotte ligt Billund airport vlakbij.
De scholen beginnen hier blijkbaar erg vroeg want de een na de andere auto parkeert om mij heen. Ik word nog net niet ingesloten en met een beetje gemanoevreer rijd ik een uurtje later richting Legoland. Ik heb een boete en camping overnachtingskosten uitgespaard dus parkeer ik het busje op de betaalde parkeerplaats precies tegenover de ingang van Legoland. Ik ben de eerste, maar niet lang daarna stopt er een duits echtpaar naast mij. Ik klamp ze meteen aan, want ik heb wat te bieden...
In het voordeelboek van de postcodeloterij zat namelijk een kortingsbon. De entree voor de tweede persoon is gratis. En dat laat ik natuurlijk niet aan me voorbijgaan. Of 56 euro betalen of 28. Groot verschil toch?
De Duitsers zijn nog groener dan ik. Ze komen al 27 jaar in Denemarken op dezelfde plek en ook al even zo vaak in Legoland. Omdat het land volgens hun zo duur is sjouwen ze een aanhangwagen mee met voor 3 weken de boodschappen. Zelfs het water gaat mee voor die tijd. Dus ik heb precies de goede te pakken als het om korting gaat! Ik heb alleen een probleem. Ik heb alleen de voorkant van de bon meegekregen van mijn tante, ik heb niet meer gecontroleerd of de achterkant, waar de korting op vermeld staat, ook erbij zat.
Maar een foto van die achterkant is snel gemaakt. Het thuisfront helpt alweer mee, waar zou ik zijn zonder jullie?
De juf achter de kassa snapt wat ik uitleg, en ik laat haar de foto zien op mijn mobje. Ze overlegt even met haar baas en dan komt ze glunderend vertellen dat het accoord is. De Duitsers blij en ik blij en dan gaan we ieder ons eigen weg. Ik kom ze ook niet meer tegen in het immens grote attractiepark. Want dat is het eigenlijk. Tussen de vele prachtige bouwwerken liggen de achtbaan en de wildwaterbanen en meer van dat soort Fantasialand-achtige dingen. Niet aan mij besteed, en Baloe mag er ook niet in:) Even naar de wc gaan is er ook niet bij, als ik hem vastleg komt er meteen een snibbige medewerker aangerend. Ik mag de hond niet alleen laten, dan haalt ze de bewaker. Maar als ik zeg dat ik toch écht even moet, dat ik het anders laat lopen, is ze bereid om even bij hem te blijven.
Natuurlijk zijn de bouwwerken prachtig en bijzonder om te zien, sommige zelfs kunstwerken. Maar om er nu 56 euro voor neer te moeten leggen vind ik toch wat veel. Een gezin met 2 kinderen is dan een kapitaal kwijt. Echt gezellig is het ook niet, heel veel stalletjes, winkeltjes en eetkraampjes zijn dicht. Ook hier einde van het seizoen of heeft het ook weer iets te maken met Corona.
In ieder geval heb ik na 3,5 uur en miljoenen gekleurde steentjes er genoeg van. Maar je moet het gezien hebben als je in Denemarken bent. En zeker omdat ik vroeger samen met mijn twee zonen uren plezier heb gehad van het bouwen van wat kleinere kunstwerken:)
Een uur nadat ik het inmiddels propvolle parkeerterrein heb verlaten, rijd ik de brug over naar het schiereiland Funen. In Middelfart vind ik bij de kleine haven een leuke plek om een paar uurtjes rond te hangen. Eigenlijk bedoeld als plekje voor de nacht, maar uiteindelijk blijkt het net een beetje te druk te zijn, vanwege het naast gelegen hotel.
Morgen wil ik het meest bekende kasteel van Funen bezoeken en dus verlaat ik Middelfart midden in het spitsuur. Dat ze dat hier ook kennen merk ik als ik op de autosnelweg in de file kom te zitten. Mede ook vanwege de wegwerkzaamheden . Maar een klein uurtje later rijd ik de parkeerplaats op bij het prachtige slot Egeskov.
Uitzicht over de omringende velden en het kasteel. Er staat nog maar 1 andere camper, die wil net als ik morgen als eerste naar binnen:)

Route: Billund-Middelfart-Odense-Kvaerndrup
Gereden kilometers: 152
Coördinaten slaapplek: N 055⁰ 10, 347' O 010⁰ 29, 369

Geschreven door

Al 16 reacties bij dit reisverslag

Jij maakt wat mee he

Do 2020-09-04 18:37:51

Weer een gezelige dag tot morgen

Tilly 2020-09-04 18:50:14

Zou Balou Nou ook alsnog een Lego cadeautjes willen Iets met een bot of zo? Ten slotte was hij ook in LEGOland Hihi

Chantalle 2020-09-04 19:06:25

Dus het is gelukt met de kaartjes 👍 Goed hoor

Mia 2020-09-04 19:24:56

Wat een gigantische bouwwerken, prachtig om te zien. Zitten heel wat uurtjes in. En morgen ook weer iets moois om naar uit te kijken, veel plezier Car, groetjes 😘

Susan 2020-09-04 21:02:40

Ik zit ‘s avonds echt te wachten tot je mailtje door komt en ik je avonturen verder kan lezen... wat een foto model is Baloe toch! Zoals hij braaf met zijn voorpoten op het randje staat aan het water en naar de Lego attractie kijkt! Wel fijn dat hij het park überhaupt in mag... neem vooral lekker de tijd om Denemarken te blijven verkennen... 😎 wij genieten van jou, Baloe en je verhalen! Reis voorzichtig...! 😘

Katinka Vliegen-kessels 2020-09-04 21:28:29

Ik had niet gedacht dat er zulke immense bouwwerken zouden zijn in Legoland! Ongelofelijk! Hoop dat je een rustige nacht hebt....prima plek.

Riet 2020-09-04 21:29:37

ik heb je link gevonden en kan je nu volgen.heel veel plezier

ben 2020-09-04 22:55:00

Wat een enorme bouwwerken zeg. Prachtig om te zien. Rare duitsers toch😂ook nog voor 3 weken water meenemen. Dat is pas echt zuinig doen

Joke 2020-09-05 05:50:38

Hoi Carry had je weer een koopje. Haha. Mooie foto's weer.Volgens mij heb je wel prachtig weer zo te zien. Nog veel plezier en pas goed op jezelf.

Jeanny 2020-09-05 08:32:54

Wat heb je weer leuke dingen meegemaakt en gezien...op naar vandaag🤗

Melanie 2020-09-05 09:17:50

Misschien was Legohouse ook in Billund leuker geweest. Daar zie je de ontwikkeling van 50 jaar Lego. Ook alle doosjes waarin Lego verpakt was. Veel plezier op Fyn.

Marcel F 2020-09-05 10:59:55

Jou lukt ook altijd alles he ?de foto,s zijn ook prachtig doei

Kitty 2020-09-05 17:17:14

Lego is zo leuk. Mijn zoon heeft daar ook veel mee gebouwd en gespeeld. De legotrein liep door de keuken en een heus dorp was erom heen gebouwd met kerk en zelfs kerkhof erbij ( toen opa overleden was ). Ja Legoland is natuurlijk heel toeristisch, maar ook leuk gemaakt allemaal. Inderdaad je moet het gezien hebben. Zeker als je i de buurt bent. Ja wat moet je als je de hond nergens mag achterlaten?! Zeker begrijp ik het ook van de kant van het personeel, maar je kunt hem moeilijk meenemen naar de wc. Lastige kwestie.

Yvonne Sormani-Simons 2020-09-07 07:10:29

Geweldig weer Carrie, heb je Baloe niet in Legosteentjes laten namaken?

Jeanine 2020-09-07 13:03:03

Carry, ik wist niet dat jij zo op de centen zit 🤣🤣🤣🤣. Overigens neem ik mijn hond altijd mee naar toilet, ansers schreeuwt hij moird en brand. Maar die past ook bijna in mijn broekzak. Leuke verhalen en foto's. Het lijkt wel of ik meereist

Margot 2020-09-07 13:10:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.