Chill-out time!

Maleisië,

Het was een tijdje geleden dat ik de vrijheid (vooral de vrijheid in my mind) had om geen wekker te zetten en dus nam ik het er van vandaag. Alsof ik de afgelopen 24 uur nog niet genoeg had geslapen werd ik rustig wakker rond 11 uur. Ik schrok er wel een beetje van, aangezien ik al rond 2 uur ging slapen. Dat waren dan weer eens 9 uur slaap.. 'Je zal het wel nodig gehad hebben' heb ik mezelf maar wijs gemaakt en rustig aan ben ik gaan opstarten.

Het duurde even tot het tot me doordrong dat ik gewoon lekker op reis was, dat ik helemaal niets MOET en vooral alles mag :). Daarna besefte ik me dat ik vandaag lekker naar mn AirBnB met jacuzzi ging en meteen kwam er een oase van rust over me heen; ik ga dus gewoon helemaal geen f*ck doen vandaag en echt alleen maar die-hard chilleee. En dan te bedenken dat badderen toch echt een van mijn favo dingen is om tot rust te komen.

Aangezien ik pas om 13:00 hoefde uit te checken en pas om 15:00 kon inchecken bij de AirBnB, besloot ik om me als een slak te gaan gedragen. Beetje douchen terwijl ik dat 12uur geleden nog had gedaan en later zou gaan liggen weken in bad, beetje luieren en op mn telefoon kijken en rustig een sigaretje roken. Aangezien ik de afgelopen 24 uur voor mijn doen veel had gegeten besloot ik om even intermitting-fasting te doen en dus de komende uren even niets te eten.

Eenmaal uitgecheckt om 13:10 (jaja, het te laat zijn met alles bij iedereen zal ik niet zomaar afgeleerd zijn, is ook alvast oefenen voor Zuid-Amerika zullen we maar zeggen) had ik bedacht dat als ik straks iets wilde eten het wel iets gezonds moest zijn. Ik heb de dichtstbijzijnde grote supermarkt opgezocht in de hoop dat ik daar mn vertrouwde yoghurt met fruit en nootjes kon kopen. Het was maar een half uurtje lopen, maar ik merkte direct dat ik wel echt nog even moest wennen aan de temperatuur. Ondertussen was ik rustig alle indrukken in me aan het opnemen en keek ik stiekem rond of die Maleisische nou ook zo aan het zweten waren als ik. Zij met hun lange kleren leken er amper last van te hebben en dus besloot ik dat ik het ook maar voor lief moest nemen. Besides; laat die rommel die in me zit er maar lekker uitzweten. Zolang ik maar blijf hydrateren kan het vast geen kwaad en om aantrekkelijk gevonden te worden maak ik me ook niet druk, so who cares?

Na het half uurtje gelopen te hebben werd ik beloond met een grote supermarkt waar ze airco hadden. In tegenstelling tot in Nederland nam ik rustig de tijd om mijn boodschapjes te doen. Het viel me direct op dat er veel producten verkocht werden die geïmporteerd werden en dus veel voor mij bekende merken. Dit heb ik wel eens anders ervaren in Azië, waarbij je niet wist wat je nou eigenlijk kocht en het ook niet kon lezen doordat er enkel Aziatische tekens op de verpakking stonden. Ik besefte me meteen dat Maleisië dan ook helemaal geen 3e wereldland is en dat dit dus goed te merken is.

Helemaal blij met mn yoghurtje zonder vet EN zonder suiker (ook dat is wel eens anders geweest in Azië), mn fruitjes, mn nootjes en natuurlijk mn plastic lepels ben ik naar de kassa gelopen. Ik mocht daar zo'n 20 MYR (Maleisische Ringgit) afrekenen, omgerekend met de huidige wisselkoers ongeveer €4. Voor een koopjesjager als ik is dit strelend voor de mind, aangezien ik hiervoor in Nederland toch echt wel bijna het dubbele had moeten betalen.

Na het boodschapjes doen ben ik langzaam aan weer teruggelopen naar het hostel en heb ik een andere route gepakt zodat ik wat meer van KL zou zien. Ik hoor en lees vaak dat KL een leuke stad is waar je je zo een week zou kunnen vermaken. Inderdaad heeft het veel te zien en te doen, ik merkte wel dat ik echt moest wennen aan de drukte en de grootte van de stad. De gebouwen zijn allemaal erg hoog en er wordt ook veel bijgebouwd om het allemaal nog grootser te maken. In het centrum kun je geen een keer ademen zonder allerlei uitlaatgassen in te ademen. Dan geef ik toch wel de voorkeur aan mijn lieve Eindje, wat dan toch net even een stuk kleiner is, een stuk rustiger en de lucht behoorlijk schoner. Gek hoor dat dit nu uit mijn hoofd komt..

Eenmaal aangekomen bij het hostel had ik al gauw genoeg een GrabCap besteld en ben ik bepakt en bezakt ingestapt. Het was een kwartiertje rijden naar mijn AirBnB toe. De taxichauffeur was erg benieuwd waar ik vandaan kwam, wat ik hier kwam doen en hoe duur mijn AirBnB nou eigenlijk was. Ik vertelde hem wat een gemiddelde Nederlander nou zo ongeveer verdiend en hoeveel we daarvoor moeten werken. Bij navraag vertelde hij me dat het in KL normaal is om ongeveer 48 uur te werken en dan zo'n 3000-4000 MYR te verdienen, wat neerkomt op zo'n €630-€830. Even dacht ik dat dit dan echt super weinig was, maar toen ik later zag dat een appartement met 3/4 slaapkamers zo'n €120.000 kost leek het toch allemaal wel mee te vallen. Aangezien hij zei dat het normaal is om 48uur te werken vroeg ik hem hoe het dan zit met een burnout. Hij wist niet wat ik hiermee bedoelde en het kostte me even om uit te leggen wat ik hiermee bedoelde, maar van wat hij wist zou dit in KL niet bestaan. Het verbaasde me wel een beetje, de mensen hier zouden dus gemiddeld meer werken, zijn ook zeker zichtbaar bezig met sociale contacten en social media en lijken dan nergens last van te hebben. Interessant wel, dus ik heb me voorgenomen om in wat meer landen eens wat na te vragen over hoe zij omgaan met de drukte van alle dag.

Het kwartiertje was snel voorbij en daar stond ik dan, als een 'goedkope' backpacker voor een reuze gebouw met security en al. Het verliep allemaal erg vlot en ik werd al snel door de security naar mijn appartement gebracht. Eenmaal binnen ben ik snel alles gaan checken en heb ik letterlijk even een vreugdedansje gedaan. Als het Coronavirus dan toch gaat inslaan dan laat mij hier maar lekker opgesloten zitten, ik zou me hier primaaaaa vermaken hihi.

Aangezien ik daar gewoon zin in had heb ik, na het maken van foto's terwijl het nog netjes is natuurlijk, lekker mijn backpack uitgepakt en alles bezaaid met mijn rommel. Ik bedacht me dat het intermitting-fasting wel lang genoeg had geduurd voor vandaag en ging dus lekker mijn yoghurtje met nootjes en fruit klaarmaken. Ondertussen heb ik het bad vol laten lopen en ben ik de hele middag en avond die-hard gaan chillen zoals ik me had voorgenomen. Lekker bubbelen met een magazine erbij, lekker lui een Fishbowl bestellen en deze ook nog eens naar boven laten brengen, even een fotootje van de BackpackNinja die zit te schooien maar gelukkig toch niet echt hoeft te eten en dus niks krijgt, lekker netflixje aan en lekker helemaal niks anders doen dan chillen chillen chillen.

Making life amaaaaazing is the best :).

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.