Beachday 🏝

Thailand, Tambon Ko Tao

Aangezien we vroeg zijn gaan slapen gisteren, hebben Mirna en ik ons van onze beste kant laten zien en zijn we dan ook vroeg opgestaan. Om 08:30 stonden we met beide beentjes naast bed, levend en wel, de eerste dag en nacht niet vermoord door de maffia. Joepiee!😊

We hadden al een aantal duikscholen op TripAdvisor opgezocht om te checken hoe vorige bezoekers de duikschool hebben ervaren. Uit de scores en revieuws over de vele duikscholen hebben we 2 duikscholen gekozen om uit te kiezen: Impian Divers of Easy Divers. Impian is een Nederlandse duikschool, wat natuurlijk wel handig is voor als je m even flipt onder water of bij het meest geweldige onderdeel van de cursus: het theorie examen. Ik hou van studeren🤓. Easy divers had ook een goede score en wilden we gewoon dus ook gewoon even checken.

Na het bezoeken van beide duikscholen was het voor mij meteen duidelijk: Impian Divers! Niet alleen omdat zij Nederlands zijn en dus een Nederlandse duikinstructeur hebben en een Nederlands theorie examen, maar ook om het feit dat hun programma mij meer aansprak en zij de IDD Open Water cursus aanbieden in plaats van alleen de PADI. Ik twijfelde nog of ik toch de PADI wilde doen, omdat deze misschien meer erkend zou worden over de wereld, maar het studeren voor het IDD programma sprak mij meer aan en aangezien ik niet altijd even geconcentreerd te werk kan gaan heb ik mijn keuze gemaakt: IDD Open Water cursus it is! Mirna twijfelde heel erg of zij wilde duiken, omdat zij met de laatste keer vliegen erg veel en lang last had van haar oren. Bij verkeerd duiken en je oren niet goed klaren kan je serieuze gehoorbeschadigingen oplopen. Tot 17.00 hadden we de tijd om te laten weten wat het zou worden, en die tijd hebben we dus ook gepakt.

Na al deze informatie op de vroege morgen hebben we een ontbijtje gehaald bij de 7eleven en zijn we toch maar even terug in bedje gaan liggen. Onze hersenen waren het niet meer gewend om zoveel informatie te moeten verwerken en hadden dus eventjes rust nodig.

We hebben even gerust en een dutje gedaan en zijn vervolgens met Karolina naar Sairee Beach gelopen. Als 3 onwetende meisjes liepen we door de keien en de zee heen, omdat we dachten dat dit de snelste weg zou zijn. Na onszelf 15 minuten gekweld te hebben hiermee kwamen we erachter dat er ook gewoon een normaal pad is naar Sairee Beach, gewoon voor mensen weetje wel niet voor honden die het juist leuk vinden om over die rotsen en door de zee te lopen.

Real struggles, maar uiteindelijk zijn we aangekomen bij Sairee Beach en hebben we eerst even een plekje in de schaduw uitgezocht om af te koelen en te chillen. Natuurlijk bleef deze meid niet lang in de schaduw liggen, aangezien het huidje nog maar een weekje had om te genieten van de Aziatische zon. Even later kwamen Tamara en Linda ook naar de beach en hebben we de hele middag gezond, gezwommen en natuurlijk gesnorkeld!
Later in de middag begon het te regenen en zijn we snel weer naar het hostel gelopen, over het normale pad natuurlijk.

Door het snorkelen was ik weer helemaal enthousiast over de onderwaterwereld en heb ik mij later dus aangemeld voor de IDD Open Water cursus bij Impian Divers. Zij vertelden mij hierbij hoe mijn dagen eruit zouden zien, elke dag vroeg op en rond de avondklok weer terug. Een theorie examen afleggen wat dus betekend goed opletten en leren. En natuurlijk: elke dag een aantal duiken op eiland met een prachtige onderwaterwereld😍 EXCITED!
Mirna twijfelde te erg en heeft hierom besloten om toch maar niet te gaan duiken.

In de avond zijn we een hapje gaan eten bij een restaurant waar ze de beste pizza's schenen te hebben van Ko Tao. Als toetje nog even een banana Nutella pancake gehaald en vervolgens zijn we met Tamara en Karolina wat gaan drinken voor ons hostel.

We bedachten ons dat het wel leuk zou zijn om aan het strand te gaan zitten met onze drankjes en zijn even later dus naar het strand gelopen om daar een plekje uit te zoeken. Al snel kwamen we wat bankjes en een tafel tegen; perfect voor ons! We zaten er nog geen 10 minuten voor een meneer bij ons kwam zitten en zijn ongevraagde mening over de wereld kwam verkondigen. De wereld zou een hel zijn, eentje met alleen maar moordenaars en verkrachters en wij zouden er allemaal aan mee doen. "Jullie willen deze wereld wel veranderen toch?" was een van zijn laatste vragen. Toen hij hier geen gewenst antwoord op kreeg vertelde deze meneer dat we konden vertrekken. Ik bedacht me nog even dat het best raar was dat wij moesten vertrekken aangezien wij hier eerder zaten, maar om gezeik te voorkomen hebben we onszelf maar verplaatst.

Toch wel weer een hele ervaring zo he, op het "Dodeneiland" een man tegenkomen die praat over hel en moorden. Nog steeds was ik niet overtuigd van al deze gekke verhalen over dit eiland en we zijn dan ook gewoon de hele avond nog lekker gaan chillen in een soort hutje van een resort. Ik ben daarna maar op tijd mijn bedje ingedoken, zodat ik de volgende dag fris kan beginnen aan mijn duikopleiding😃

Day 2 Dodeneiland: surviveddd🙏🏻.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Spannend en mooi toch ????

tantetje 2017-07-19 18:47:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.