Suite Villa in Chumpon😌

Thailand, Tambon Ko Tao

Na de mooie duikervaring op Ko Tao was het weer tijd om verder te reizen. Op naar de een-na-laatste bestemming van onze reis: Chumphon. Een saai stadje, zoals er wordt gezegd, maar wel een stadje waar ze voor een leuk prijsje resorts aanbieden én tussen Ko Tao en Bangkok in ligt. Prima voor ons dus om nog even te gaan genieten van een betaalbaar resort😊.

We hebben uit kunnen slapen tot maar liefst 8:30am, hebben onze draagbare huisjes maar weer eens ingepakt en zijn een broodje gaan halen. Zo efficiënt als we zijn heb ik de broodjes gehaald, terwijl Mirna alvast de tickets voor de boot naar Chumphon in ontvangst ging nemen.

Volgens Thaise standaarden kwam de boot een half uurtje later dan gezegd. We hadden de speedboat, welke maar anderhalf uur hoefde te varen voordat we er waren. We waren net 5 minuten aan het varen toen er zakjes uit werden gedeeld die "for-sure-bags" werden genoemd. For sure ja, aangezien de boot nogal misselijk makend was. Hoefde je niet over jezelf heen te kotsen enzo, altijd handig toch.

Gelukkig heb ik een dutje kunnen doen in de boot en heeft mijn maagje zichzelf niet 10x om hoeven draaien. Mirna bleek superkrachten te hebben, want die heeft in deze misselijkmakende boot zelfs nog de volle anderhalf uur een sollicitatiebrief weten te typen zonder hierbij ziek te worden.

Rond half 1 kwamen we aan in Chumphon. Hier hebben we afscheid genomen van Linda, omdat zij direct door ging reizen naar Bangkok. Wij hebben een minivan gepakt welke ons dropte bij het treinstation van Chumphon. Hier dichtbij hebben we even wat gedronken en zo naïef als ik ben dacht ik maar weer eens een ijskoffie te bestellen in de hoop dat het zo lekker zou zijn als in Vietnam.
Tevergeefs, dan maar wachten op de Vietnamese koffie die ik naar huis heb laten sturen. Of gewoon snel weer naar
Vietnam reizen, ook een prima optie natuurlijk! 😊

Het resort dat we geboekt hadden was nog een kilometer van ons verwijderd. Met volle moed zijn we gaan lopen, maar na even lopen werd de verleiding van de voorbijrijdende tuktuks te groot en hebben we een tuktuk gepakt, "nu het nog kan enzo.."

Na 5 maanden reizen durf ik te zeggen dat we net zoveel, of misschien wel meer, bij elkaar zijn geweest als een getrouwd stel. We eten samen, we slapen in dezelfde kamer en vaak in hetzelfde bed en we hebben eigenlijk zowat alles samen gedeeld. Hierom vonden we dat we wel iets gepasts hadden verdiend: een suite villa in een resort. En niet zomaar een suite villa, nee, gewoon meteen de enige beste kamer die ze hebben MET jacuzzi. Spoiled bitchezzzz✌🏼.

We hadden ingecheckt en waren super enthousiast over de kamer, vooral over de badkamer natuurlijk. Een prachtige badkamer met jacuzzi, mooie wanddecoratie en echte planten en veel licht inval door het glazen plafond alsof je buiten was. Echter hadden we in de reviews gelezen dat de jacuzzi het niet deed en dus hebben we dit meteen maar even gecheckt. De reviews hadden gelijk en dus zijn wij meteen naar de receptie gelopen om dit te melden. We hadden wel maar liefst €30 betaald voor deze kamer ja, een rib uit ons backpackerslijf waar we anders minimaal 3 nachten voor hadden kunnen slapen.

De receptiedame had jammer genoeg niet de middelen om ons tevreden te stellen. We hebben nog even gekeken naar een andere kamer, maar dit zou allemaal moeilijk worden met het annuleren van de suite villa en kosten terugvragen. Uiteindelijk hebben we toch maar gekozen om de suite villa te behouden. Dan maar zelf bubbeltjes blazen. Of scheetjes laten. 😝

Om maar meteen te genieten van het bad heb ik hem meteen vol laten lopen en ben lekker gaan Netflixen. Mirna heeft ondertussen gebeld met iemand voor een eventuele nieuwe werkplek en heeft haar taken voor vandaag dus weer uitgevoerd. We zijn verder lekker gaan chillen.

Omdat we zo moe werden van het in bed liggen en badderen hadden we maar roomservice besteld. Ontbijt op bed hoeven we niet van iemand te verwachten: dan maar diner op bed. Beide hadden we een gerecht besteld met vis en er nadrukkelijk bij gezegd dit niet spicy te maken. Blijkbaar praatte we Chinees en hadden we gevraagd om varkensvlees en extra mega super spicy.

Nou weet ik dat de Thai over het algemeen wat meer gewend is aan spicy food en ik dacht zelf dat ik ook echt wel spicy food aan kon, maar dit sloeg echt alles. Ik had Mirna mijn gerecht gegeven, omdat zij een hap had genomen en dit echt te pittig was. Dat zal wel meevallen, dacht ik nog. Na een hapje ging het nog wel, na 10 happen ook nog wel, maar zodra ik even stopte met eten had ik het gevoel dat ik 10 aanstekers in mijn mond had zitten. Letterlijk de enige groenten die in het gerecht zaten waren peperbolletjes, rode peper en groene peper. Maar ach he, de bacteriën ook maar weer eens kapot gebrand dan!

We hebben even zitten uitbuiken en zijn vervolgens maar eens op z'n Hollands naar de 7eleven gefietst. We hadden een koelkastje in onze kamer en natuurlijk moest en zou deze dan ook volgestouwd worden met voedsel voor als we aan het verhongeren zouden gaan. Met 2 tassen vol zijn we dan ook weer teruggekeerd naar de kamer na ons uitstapje van de dag.

Erg vermoeiend allemaal zeg. We hebben dus maar besloten om de avond te vullen met chillen en Netflix kijken, zodat we morgen aan onze volgende lazy chillday konden beginnen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Was dit je laatste verslag vanuit je prachtige mooie avontuurlijke vakantieland ???????

tantetje 2017-07-22 20:40:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.