Going to Kampot

Cambodja, Krong Kampot

'S ochtends om 9uur werd mijn comaslaapsessie gestoord door het harde geluid van een boor. Ook Mirna was er door wakker geworden en besloot om zo snel mogelijk naar de receptie te gaan om onze klachten aan te geven. Daar gaven ze aan dat het ergens in de straat was en ze er niets aan konden doen. Gelukkig stopten het geluid al gauw daarna en konden wij onze slaapsessie continueren.

Rond half 12 ging de wekker en moesten mijn oogjes het pijnlijke daglicht verdragen. Mijn hoofd was het er ook niet mee eens om wakker te worden en bonkte enorm. De kater komt later, jaja...

Met moeite hebben we de spullen bij elkaar geraapt en zijn we snel een ontbijtje gaan eten, aangezien we om half 1 al werden opgehaald om naar Kampot verder te reizen.

De stad is gelegen langs de Kampor rivier op enkele kilometers van de Golf van Thailand. Voor de oorlog stond Kampot voornamelijk bekend om haar beroemde zwarte peper welke nog altijd wijd verspreid door Cambodja te vinden is. Kampot is de uitvalsbasis voor dagtrips naar het Dâmrei gebergte en met name de berg Bokor, bekend van het vervallen casino. Een plek die het bezoeken waard is dus!

Zelfs voor half 1 werden we al opgehaald door de tuktuk die ons bracht naar de plek vanuit waar de mini van richting Kampot zou vertrekken. Met de minivan was het nog zon 3uur rijden naar Kampot. Jammer genoeg was de airco "kapot" en zaten we dus volgepropt in een klein busje. Een heel ander verhaal dan de sleepingbussen waar we in Vietnam mee reisden dus, maar goed we kwamen van A naar B.

Na wat muziekjes geluisterd te hebben en ook nog een niet overbodig schoonheidsslaapje gedaan te hebben kwamen we aan in Kampot. Hier werden we natuurlijk direct weer hartelijk ontvangen door een tuktuk driver die ons voor een prikkie naar onze homestay kon brengen.

Aangezien we nogal hongerig waren en wat katerfood op zijn plek zou zijn hebben we eerst een welverdiende pizza gegeten, terwijl we genoten van het nu al mooie uitzicht van Kampot. Zo lief als de tuktuk driver was heeft hij ons eerst bij het restaurant afgezet en ons vervolgens weer opgepikt en naar de homestay gebracht.

Eenmaal bij de homestay aangekomen vertelde de eigenaar dat de privékamer die we geboekt hadden niet meer beschikbaar was en dus kregen we in plaats daarvan gewoon even een hele privé dorm. 8 bedjes tot onze beschikking en een eigen badkamertje. We kregen er zelfs een eigen huisdier bij die nog niet zo verkeerd is in Azië; een gigantische gekko die ons zou beschermen van alle ziektes die die tering muggen met zich meebrengen. Ik uit frustratie.

De badkamer was gemaakt in Aziatische stijl waarbij de leiding van de wasbak gewoon over de vloer naar het putje liep, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan right? 😅

We hebben even onze traditie voortgezet en zijn een middagdutje gaan doen. Na dit slaapje werd ik eindelijk eens wat uitgerust wakker en dacht ik van mijn kater af te zijn.

We zijn naar het centrum gelopen en hebben een hapje gegeten bij hetzelfde restaurant als in de middag. Na het eten voelde ik me ineens weer zo gaar als iets, het bleek een illusie dat ik van mijn kater af zou zijn want mijn lichaam gaf nog steeds vermoeide en soms pijnlijke signalen af.

Vervolgens zijn we nog even door het stadje gelopen om te kijken of we alvast een busticket naar Sihanoukville voor later op de dag morgen konden fixen en hebben we weer het uitje van de dag gedaan: de supermarkt bezoeken. Alles blijkt een stuk duurder in de supermarkten in Cambodja dus een hoop gevloek later hebben we onze benodigdheden afgerekend en zijn we op zoek gegaan naar een pinautomaat.

Je zou denken dat in een land waar best wat armoede voorkomt de faciliteiten niet op zijn best zijn, maar niets is minder waar. De pinautomaat in een hokje bevat namelijk gewoon airco, wat oh oh wat als je het toch warm zou hebben tijdens het pinnen. Ook blijkt het nodig om de sproeiers op het gras gewoon volop te laten sproeien in de avond, ook al staat de straat er omheen gewoon blank van de regen. Luxe op en top in the streets of Cambodja✌🏼.

Jammer genoeg was er niet zoveel luxe dat ze de rode loper nog even voor ons uit hadden gelegd van het centrum naar onze homestay en moesten onze voetjes door de slijk naar huis toe stappen. Eenmaal daar aangekomen zijn we al snel gaan slapen, zodat we de volgende dag op tijd op konden om de ghosttown bij Kampot te gaan verkennen😊.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.