Crazy Thingyan Party: LOVE IT❤️!

Myanmar, New Bagan

Vandaag zijn we op tijd opgestaan zodat we eerst even een ochtend duikje konden nemen in het zwembad en vervolgens het waterfestival konden gaan vieren.

We zijn begonnen met een ontbijtje bij de tent waar we gisteren geluncht hadden. Hier hadden we een noodlesoepje besteld. Jammer genoeg voor Mirna bleek dit net traditionele Birmese noodlesoepje te zijn en had ze er na een paar happen al genoeg van. Gelukkig was daar de oplossing: een uitgehongerde hond aan wie het soepje gegeven kon worden. Maar ook de hond lustte er geen brood van: als een echte pitser at zij de stukjes vlees eruit en liet de rest staan.

Aangekomen bij het zwembad besloot Mirna dus maar om een goed katerontbijt te bestellen: een bord friet om 10 uur in de ochtend. Aangezien we nou toch al zo gezond bezig waren greep ik ondertussen maar naar de drank😝. Rum cola in de ochtend, best te doen hoor!

Even genoten van het zwembad en vervolgens zijn we terug naar het hotel gelopen om daar een dutje te doen. Na het dutje hebben we ons klaargemaakt: alles goed waterdicht ingepakt, drank ingeslagen en op naar de straat waar het waterfestival al volop aan de gang was. Al snel stuitten we op een groep Birmezen die ons uit nodigden om met hen het waterfestival te vieren. Ze namen ons helemaal op in de groep en vanaf daar hebben we onze dag met hen gespendeerd. Water gooien naar mensen die voorbij komen rijden of lopen, dansen op de muziek die luid klonk uit de boxen (zelfs een Nederlands liedje werd er gedraaid voor ons) en natuurlijk ontbrak de alcohol ook niet.

Na een tijdje zijn we een rondje gaan rijden op de scooter door de straten van Bagan, waar we onderweg zelf steeds het slachtoffer waren van mensen langs de kant die water gooiden. Vervolgens kwamen we uit bij een podium waar volop gedanst werd op straat en de waterstralen vanaf het podium naar beneden spoten. Helemaal doorweekt hebben we daar een tijdje staan dansen en zijn we weer terug gereden naar het restaurant waar we in het begin waren. Hier hebben we een hapje gegeten en ook nu bleek Mirna de foute keuze gemaakt te hebben: pasta carbonara die naar pasta met boter smaakt en enkele stukken harde bacon bevatte. Maar ach, het was voedsel en er moest gegeten worden. 😝

In de avond zijn we met een paar Birmezen nog wat drankjes gaan drinken en zijn we daarna nog naar een podium geweest waar een Birmees feest volop aan de gang was. Na een uurtje hielden we het voor gezien en zijn we naar het hotel gebracht. Vandaag was een super dag en we hebben zeer genoten van het waterfestival wat we met de locals hebben mogen vieren, het was amazinggg❤️

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Alles weer gelezen. Suffie met je lenzen🤓🤓🤓🤓 Alvast gefeliciteerd met je verjaardag, een fijne dag en nog veel mooie weken daar. 😘😘

Jeanne 2017-04-15 10:36:43

Wat een pret, met een beetje water.

Gerdie 2017-04-15 11:22:04

Genieters houden jullue dit tot eind juli vol samen ?????????????? 😘kusjes

tantetje 2017-04-15 14:38:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.