Last destination in Laos: Luang Prabang

Laos, Luang Prabang

Na een lange busreis met weinig slaap kwamen we om 4uur in de nacht aan in Luang Prabang. Natuurlijk werden we weer ergens ver buiten het centrum afgezet, zoals ze dat altijd doen om de tuktukdrivers werk te verschaffen. En natuurlijk maken deze tuktukdrivers misbruik van de situatie door het 3dubbele te vragen voor een ritje naar je hotel.

Als het 4 uur snachts is, je hebt een lichte kater van het tuben en bijna geen oog dichtgedaan in de nachtbus dan is er nog maar 1 ding wat je wil: SLAPEN. Het liefst in een fijn bedje in een niet te warme ruimte.

Van een andere backpacker hadden we gehoord over een guesthouse met zwembad waar hij verbleef en besloten om daar ook een slaapplek te boeken.

Om de vervelende rit in de bus nog even af te maken had ook de tuktuk driver nog een vervelend ritje voor ons op de planning: 20 minuten in de stank lucht zitten waarbij he bijna vergast werd. Gelukkig trainen wij onze longen goed met alle sigaretjes en dus hadden we de tuktuk rit ook overleefd🙂.

We kwamen aan bij het guesthouse waar we vroegen of ze nog een plekje vrij hadden voor ons. Aangezien een privé kamer nogal duur was en een dorm lang geleden was besloten we om in een dorm te gaan slapen. Binnen een half uurtje lagen we beide boven op een stapelbedje in een kamer met 6 anderen en zijn we in slaap gevallen.

Wat we niet wisten is dat het guesthouse de controle had over de airco en deze overdag dan dus ook uitschakelde. Ons plan was om vandaag lekker de hele dag te lamballen en te slapen, zodat we weer wat energie konden opbouwen. Jammer genoeg ging dat feestje dus niet door en om half 11 besloten we maar naar beneden te gaan voor een ontbijtje aangezien we onszelf kapot lagen te zweten in bed.

Eigenlijk was de ontbijt tijd al voorbij maar gelukkig boden ze ons nog een stokbroodje met jam aan. Na het ontbijt zijn we toch maar weer even op bed gaan liggen en hebben gelukkig nog een uurtje slaap kunnen pakken.

Badend in het zweet werden we later weer wakker en zijn we verkoeling gaan zoeken in het zwembad. Onze maagjes begonnen alweer snel te rammelen en dus besloten we om eens te gaan kijken wat het centrum van Luang Prabang ons te bieden had. Samen met Oscar, een jongen van het hostel die vroeg of hij mee een hapje kon lunchen, zijn we een restaurant gaan zoeken en gaan eten.

Hij vroeg ons wat we in de avond zouden gaan doen, maar aangezien onze vermoeidheid nog niet verdwenen was hebben we geen plannen gemaakt. Er schijnen een aantal bars in Luang Prabang te zijn, waar ze jammer genoeg niet echt dansjes doen, en een bowlingbaan waar je na middernacht met je dronken hoofd kan gaan spelen. Het klonk als een goed plan, maar eerst maar eens even kijken hoe we ons zouden voelen vanavond.

Bij terugkomst bij het hostel zijn we nog even verkoeling gaan zoeken in het zwembad en hebben we nog even gechilld op de kamer. Vervolgens zijn we maar weer een wandelingetje gaan maken naar het centrum om de nightmarket te checken en een laat diner te doen.

De nightmarket bleek, in tegenstelling tot die van Vientiane, weinig kleding te verkopen en vooral veel souvenirs. Geen real life Ali Express meer dus, maar wel een leuke plek om een aandenken te scoren aan Laos.

Helemaal ingekakt hebben we wat rondgekeken en zijn we vervolgens een hapje gaan eten. Omdat we zo verstandig zijn hebben we ervoor gekozen om vanavond niks meer te doen en zijn we op tijd op bedje gaan liggen om goed bij te slapen. Het plan is om morgen de watervallen van Luang Prabang te gaan bezoeken, welke super mooi blijken te zijn. Ik ben benieuwd!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat n avonturen toch hé kleintje misschien n paar daagjes ff niets doen dan slapen ???????

tantetje 2017-06-23 20:43:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.