Clothes finally done! 🙇🏼‍♀️

Vietnam, Thành phố Hội An

Ook vandaag zijn we weer op tijd opgestaan. Dit keer hadden we ervoor gekozen om niet bij de homestay te gaan ontbijten, maar bij een restaurantje waar we nu al een aantal keer hadden gegeten.

Vriendelijk werden we ontvangen door de vrouw van het restaurant, die ons inmiddels al wel herkende. We bestelden beide een Vietnamese ijskoffie met condensed milk en een ontbijtje erbij. Ik denk dat de vrouw vond dat wij maar eens wat armspieren moesten kweken, want ze had vandaag de milk niet eens door de koffie geroerd. Belachelijk toch! 😅

Na ons ontbijtje zijn we op ons fietsje naar de markt in Hoi An gegaan, omdat we hadden gelezen dat je daar ook kleding kon laten maken maar dan veel goedkoper. De verkoopster bleken echter wel weer een stuk opdringeriger en je kon dus ook geen kraampje voorbij lopen waar ze niks tegen je zeiden. Het idee was om wat jurkjes die we zelf al hadden en fijn vonden af te geven en in een andere stof te laten namaken; op zoek naar een mooie stof dus!

Aangezien je meteen vastgeplakt zat aan een verkoopster als je ook maar een aantal seconde je oog liet vallen op een bepaalde stof, liepen we wat schichtig door de overkoepelde markt heen. Uiteindelijk had ik de moed om een stof die ik zag en mooi vond aan te raken en natuurlijk werd ik daar meteen mee geholpen. Ook hier bleek een jurkje te laten maken gewoon nog 15-20 euro te kosten en dus hebben we na een wandeling over de markt maar besloten om het toch niet meer te laten doen.

Het leek vandaag wel een van de heetste, benauwdste dagen die we hadden gehad en dus zijn we tussendoor maar even gaan zitten met een blikje fris en een sigaretje.

Vervolgens zijn we verder over het marktje gelopen en hebben we wat rondgesnuffeld. Ik heb nog een armbandje gekocht, een kort broekje en natuurlijk: een hangmat. Zo kan ik me, wanneer ik weer terug ben in Nederland, m'n hangmatje overal mee naar toe nemen en ophangen en me zo toch nog even in Azië wanen.

Aangezien ik last had van ontstoken ogen en dus ook al met een bril rondliep (wat echt geen pretje is als t zo heet is, want dan zweet dat ding de hele tijd van je kop af) zijn we nog even langs een apotheek gegaan om daar iets voor te halen. Verbazend genoeg snapte ze bijna meteen wat ik bedoelde en heb ik dus een desinfecterend middeltje voor mijn oogjes weten te scoren😌.

Vervolgens zijn we naar het centrum gefietst met de hoop dat onze bikini's en kleding nu vandaag eindelijk klaar waren. Beginnend bij de bikini's en de jurkjes/jumpsuit die we hadden besteld. Deze waren allemaal nog niet precies wat we wilde dus na (ALWEER) alles gepast te hebben, hebben we onze laatste eisen maar weer doorgegeven en afgesproken om de kledingstukken later die dag nog te komen halen.

Daarna zijn we toch nog een poging gaan doen om bij een tailor onze jurkjes te laten namaken in een andere stof. Jammer genoeg hadden ze niet de juiste stof voor Mirna en kon ze ook daar niet slagen. Ook bij een andere tailor viel de prijs weer tegen en aangezien morgen de laatste dag is dat we in Hoi An zijn hebben we het er maar bij laten zitten om nog iets te laten merken. Als troost heb ik nog maar wat kleding gekocht die gewoon al in de winkel hing, ja dat bestaat ook nog hier! Wat kleine aanpassingen laten doen en hupsakee, ik heb weer een shirtje met bijbehorend broekje weten te scoren en nog een ander shirtje. Gaat weer lekker zo, dat shoppen, hihi.

En dan nu, het moment van de waarheid: zijn Mirna's jas en mijn jurk dan eindelijk klaar, na 2 x aan laten passen?

We zijn naar de tailor gefietst en werden voor de 4e dag op rij vriendelijk ontvangen. Beide zijn we meteen het pashokje ingelopen en hebben we ze gepast: ein-de-lijk: het was precies zoals we het wilden😃. Tevreden zijn we de winkel uitgelopen met onze nieuwe kleertjes.

Vervolgens zijn we terug gefietst naar de tailor waar we de bikini's etc hadden laten maken. Ja, eten is dan misschien wel vaak een van de hoogtepunten van onze dagen, maar we fietsen de calorietjes er hier ook wel weer af😊. Ook daar waren we eindelijk tevreden over onze kledingstukken en liepen we dus blij de winkel uit. Eindelijk was alles klaar. Nooit verwacht dat dit uit mijn hersenen zou komen maar: ik ben shoppen even helemaal beu!! Wat een last van mijn schouders dat ik nu weet dat ik geen kleding meer hoef te passen en te kopen😅.

Voldaan zijn we terug naar de homestay gegaan waar we eerst beide een verfrissende douche hebben genomen. Natuurlijk hebben we ons niet te missen powernapje weer gedaan en toen we wakker werden leek het even alsof we in Nederland waren; het regende kei hard!

We moesten nog een hapje eten, maar hadden echt geen zin om door de regen heen te gaan. Gelukkig was daar de oplossing; pizza delivery😍. De pizza's waren snel gearriveerd en zaten ook snel in onze buikjes.

Het plan was om vanavond weer eens goed uit te gaan, maar god had blijkbaar anderen plannen voor ons. Het bleef maar regenen en uiteindelijk hebben we maar weer een Netflixavondje gehouden en wat op het balkon gechillt. Aangezien de kamer nogal een rommeltje was, zie foto's, hebben we ook deze maar weer eens geordend, de backpacks weer ingepakt zodat we morgen onze laatste dag in Hoi An goed kunnen besteden!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Erg mooi de jurk en jas.Kan dat allemaal in je backpack?

Jeanne 2017-05-18 20:06:15

Wat leuk/mooi allemaal iederdaad wat t.jeanne zegt , heb je geen overgewicht?????? Kusjes voor jullie beiden

tanteje 2017-05-18 20:55:12

Gelukkig is er de mogelijkheid om het op te laten sturen naar huis 😃

Noortje 2017-05-20 05:57:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.