Touring through Bokor Hill ghosttown 👻🏍

Cambodja, Bokor Hill Station

Om 7uur ging de wekker en eindelijk was het dan zover; na een katerige voorgaande dag werd ik eindelijk uitgerust wakker. Het plan was om vandaag naar Bokor Hill te gaan.

Bokor Hill Station is een verlaten stad in de buurt van Kampot. Het is in 1921 gebouwd door de Franse kolonisten. De Fransen wilden graag een plek (resort) om te ontkomen aan de immense hitte en drukte in Cambodja. Deze vonden ze in het Damrei gebergte in Bokor.

Met onze instant noodles (#cheaplifestyle) zijn we beneden om gekookt water gaan vragen en hebben we een motor gehuurd van de homestay om naar Bokor te rijden. Er was ook de mogelijkheid om met een tour mee te gaan in een minivan, maar deze leek ons minder leuk en was ook een stuk duurder.

We hebben ons ontbijtje genuttigd en zijn op pad gegaan. We dachten nog geluk te hebben met het weer, aangezien de zon lichtjes scheen en er weinig wolkjes aan de lucht waren.

Na een half uurtje rijden kwamen we bij de entree van Bokor. Voor 50 cent mochten we met de motor verder rijden door deze stad. Het was vanaf het begin al een geweldig mooi uitzicht met prachtig volbloeide bergen en vanaf sommige punten een mooi uitzicht over Kampot en de zee.

Zigzaggend door de bergen heen kwamen we steeds hoger in de bergen en zijn we even gestopt bij het eerste wat er nog een beetje levendig uitzag. Het bleek een soort verlaten restaurant, waar nog wel een kraampje voorstond die wat te eten en te drinken verkocht. Hier was ook een Cambodjaanse groep die met hun racemotoren door de bergen aan het touren waren, ik werd al helemaal jaloers op het zien van hun motor rij kunsten en fr snelle motoren die ze hadden😍.

Na een drankje en een sigaretje zijn we verder gereden. Het weer veranderde erg snel en het begon al wat te regenen terwijl we verder reden. We kwamen langs een mooie Buddha waar nog best wat mensen op af kwamen om te eren. Even later begon het te stortregenen en zijn we gaan schuilen bij een tempel. Daar stonden we dan, met onze korte broekjes en niet bedekte schouders bij een tempel. Gelukkig was daar de oplossing die 2 vliegen in een klap sloeg: de regencoat.

Ook de racemotorclub stond te schuilen en natuurlijk mochten we weer even model spelen. Maakt ze ook niets uit blijkbaar als je een blauwe of roze vuilniszak om je heen hebt zitten😅.

Toen de regen wat minder werd zijn we goed beschermd verder gereden en gestopt bij een verlaten kerk. Het was erg bijzonder om de kerk te zien en er hing een mysterieuze mist in de lucht die het allemaal nog wat mooier maakte. Jammer genoeg begon het gauw daarna weer te regenen en hebben we besloten vanuit de kerk weer terug te rijden en nog wat foto's te maken onderweg.

Onderweg zagen we nog een verlaten resort waarin vroeger een casino was. Deze was op de heenweg nauwelijks te zien door de mist die eromheen hing.

De regencoat deed zijn werk en dat was maar goed ook, want in de bergen was het koud en we zijn door een paar flinke buien heengereden. Met dichtgeknepen ogen hebben we de weg naar beneden weer veilig afgelegd en ondertussen nog de kans gehad om wat foto's te maken op droge(re) momenten.

Bij terugkomst in Kampot zijn we eerst even gaan lunchen in het centrum en vervolgens terug gereden naar de homestay. De motorskills zijn weer getest en ook met heftige regen en natte wegen blijkt deze meid te kunnen rijden 🏍💪🏻.

Tevreden met deze mooie tour hebben we even zitten wachten voordat we opgehaald werden door, het blijkbaar veelvoorkomende vervoersmiddel voor backpackers, de minivan en hebben we er 2 uurtjes over gedaan om in Sihanoukville te arriveren.

Eenmaal daar aangekomen hadden we een kamer in een mooie villa geboekt en zijn we wederom door de regen met een tuktuk afgezet bij onze verblijfplaats. De villa heeft een vriendelijke Italiaanse eigenaar die ons heeft geholpen met tickets naar Koh Rong te fixen. Morgen vertrekken we in de ochtend naar dit eiland en kunnen we hopelijk nog wat zonnestraaltjes vangen op onze bleke huidjes. Ik begin de Suncare nog te missen hier 😭.

In de avond zijn we een hapje gaan eten in het centrum. Ik wilde eerst even gaan pinnen omdat de centjes op waren maar dit bleek nog een hele kunst. Pinautomaat 1 accepteerde mijn pinpas niet, evenals pinautomaat 2 en 3. Pinautomaat 4 bleek "security" te hebben. Dit bleek zo goed beveiligd dat zelfs de security in het hokje bij je wilde staan als je je pincode in moest toetsen en vroeg om je pincode. Na 3x vriendelijk verzocht te hebben of hij het hokje uit wilde gaan en meneer dit weigerde, heb ik mijn pinpas maar weer uit de automaat gehaald en zijn we de zoektocht gaan voortzetten. Ook pinautomaat 5 bleek niet geschikt te zijn voor mijn pas en voila, daar was de heilige pinautomaat 6 die zonder problemen of rare security gasten mee werkte.

Na een aantal maanden in Azië reizen begin je als Nederlander toch wel te smachten naar bekend eten en dus hebben we onszelf getrakteerd op een lekkere maaltijd; kipcordonblue met friet en aardappelpuree met erwten en runderworst. Blij als we waren zaten we beide helemaal te genieten van onze maaltijd😍.

Natuurlijk mocht ons dagelijkse bezoekje aan de supermarkt niet ontbreken en deze keer hadden we gekozen voor een Chinese supermarkt. Weer eens wat anders, kippenpoten in een vacuüm plastic verpakking en producten met leuke Chinese tekens. Gelukkig was er een vriendelijke Chinese medewerker aanwezig die ons met behulp van Google translate heeft geholpen aan de producten die we nodig hadden.

Na deze lange dag (Lees: ZONDER middagdutje) hebben we in de avond de boot naar Koh Rong geboekt voor de volgende ochtend en zijn we nog even op het chille balkon gaan chillen voordat we aan ons schoonheidsslaapje zijn begonnen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.