Patong beach

Thailand, Tambon Patong

Om onze jeugdigheid te testen zijn we vandaag om 11 uur opgestaan, ondanks dat we gisterenavond op stap zijn geweest. Het voelde weer net zoals in Nederland: wel een beetje gaar maar fit genoeg om de kracht bij elkaar te rapen om op te staan en erop uit te gaan.

We hebben ons klaar gemaakt voor een beachday, een ontbijtje gegeten bij de 7eleven en zijn vervolgens naar Patong Beach gelopen. Via de Banga Road, de beruchte uitgaansstraat van Phuket, zijn we naar het strand gelopen. Pas halverwege deze straat kwam ik erachter dat het de Banga Road was, waarschijnlijk omdat het nu licht was en de vrouwen van plezier niet zo overduidelijk aanwezig waren dan in de nacht.

Na een half uurtje lopen waren we op de beach. Beide vonden we deze een beetje tegenvallen, aangezien we een wit zandstrand hadden verwacht aan een heldere blauwe zee. In werkelijkheid was de beach nou niet bepaald schoon en het water was eerder bruin dan blauw. Maar ach, de zon scheen en dat was voor mij genoeg reden om op het strand te liggen en mijn tanningproces voort te zetten. Daarbij was het uitzicht wel erg mooi, hier en daar waren mooie wolken te zien en ook de bergen op de achtergrond gaven een mooie view.

Ik zei nog tegen Mirna dat het zo perfect was: overal zag je wolken maar net het strand waar wij lagen was gevuld met zonnestralen en blauwe lucht boven ons. Natuurlijk riep ik weer eens te hard en binnen een uurtje trok de lucht dicht met wolken en begon het te regenen. Beetje zonde aangezien ik mijn lichaampje net verzorgd had met olie. Net voor de regen heb ik deze er snel nog af proberen te halen in de zee, zijn we aan gaan kleden en snel naar een overdekt winkelcentrum gelopen.

Wat ga je doen in badplaats wanneer het regent en de shoppingsdrang niet aanwezig is? Juist: eten! We zijn gaan zitten bij een goed restaurant en hebben onszelf getrakteerd op een gezonde maaltijd. Uiensoep en boontjes. Alsof de alcohol nog niet genoeg zorgt voor een iets te goede stoelgang.. 😋

Na ons lichaam gevoed te hebben met vitaminen zijn we maar even rond gaan kijken in wat winkeltjes om de tijd te doden terwijl het nog altijd met bakken uit de lucht kwam vallen. Uiteindelijk hebben we maar besloten om een niet geheel modebewust maar wel erg praktische raincoat aan te schaffen en zijn we terug gelopen naar ons hotel.

Onderweg bedachten we ons dat we nog wel zin hadden in een stokbroodje en zijn we langs de Big C Market gelopen. Zoals ik het van moeders heb geleerd zijn we de supermarkt doorgelopen. Wat hebben we nodig? Stokbrood. Wat kopen we? Pathé, broodjes, salade, drinken, oh ja, en stokbrood natuurlijk! Toch een onderbewuste shoppingsdrang ook.. we blijven vrouwen he😄.

Vervolgens zijn we terug gelopen naar ons hotel en zijn we de rest van de avond lekker gaan chillen met ons aangeschafte voedsel en wat Netflix. We zijn op tijd gaan slapen, zodat we morgen vroeg op kunnen om de backpacks te pakken en te vertrekken naar een van de mooiste plekken van Zuid Thailand: Koh Phi Phi!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Weer goed verslag, jammer van de regen, maar komt goed hoor bruintje,

tantetje 2017-07-04 17:38:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.