Cat Ba Island⛰🏝/overbodige luxe.

Vietnam, Hải Phòng

Na een uurtje te hebben geslapen boven in een stapelbed die elk moment uit elkaar leek te vallen stonden we weer fris en fruitig klaar voor onze volgende busreis naar Cat Ba.

Bij FriendsTravelVietnam werd een goed ontbijtje voor ons gefixt. Ook heb ik genoten van een Vietnamese ijskoffie, de lekkerste koffie die ik ooit heb gehad (lekker moeilijk ook aangezien ik nooit koffie drink😝).

We hebben de backpack maar weer eens goed ingepakt en hebben gewacht totdat de bus kwam. Mirna gaf mij de tip om de bovenkant van mijn backpack aan te trekken, zodat hij beter zou zitten. En wst denk je? Het werkte: na 2 maanden backpacken bleek ik dan toch ook backpack te hebben die er normaal uit kon zien, ondanks dat hij redelijk volgepropt zit 😌.

Rond 07.30 werden we opgehaald door een jongen die ons meenam naar de plek waar de bus ons zou halen. Aangezien we de twee vorige bussen een stoel hadden gehad die helemaal kon liggen, hadden we verwacht dat dit ook weer zon chillbus zou zijn. Jammer genoeg bleken we just spoiled met de laatste bussen die we hadden gehad en hadden we nu weer een bus met een NORMALE stoel 😩. Maar ach, hij bracht ons van A naar B 😊.

Na een busreis van een paar uur hadden we een overstap naar de veerpont. Deze bracht ons naar de andere kant van het water en daar waren we dan: Cat Ba Island! Een erg mooie plek met veel water en rotsen.

De bus bracht zette ons door een korte dit door Cat Ba Town netjes af voor ons hostel. Voor slechts 5 euro hadden we een waar paradijs geboekt.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaaresse van het hostel. Het rook erg naar vis, maar dat leek ons nog wel logisch aangezien er overal veel vis te koop is en dit dan ook een van de kenmerken lijkt te zijn van Cat Ba. Even later werd ons de kamer toegewezen en we konden ons geluk niet op.

De doordringende visgeur was nog steeds intens aanwezig en de aroma's zorgden ervoor dat je neusharen spontaan uitvielen. De schimmel en gaten op muren en plafond zorgt voor een unieke decoratieve uitstraling en de niet bij elkaar passende oude meubelen geven je het gevoel dat alles geaccepteerd word. De kapotte glazen lamp zal wel geluk brengen aangezien er ooit scherven vanaf gekomen moeten zijn en er is zelfs plek om je eigen tv op te hangen; de aansluitingen en draden hangen al klaar!

Aangezien we een lange nacht hebben gehad met weinig slaap hadden we ons verheugd op een dutje in dit heerlijke hotel. Het zal zeker een gezonde boost geven aan onze luchtwegen om op deze goed geïsoleerde kamer te slapen. Ook bleken de lakens nog vochtig te zijn, wat ervoor zorgde dat je een lekker fris gevoel kreeg in bed. Nou wilden we nog niet zo graag aan Nederland herinnert worden door in een koud bed te liggen en hebben we de hoteldame er vriendelijk op gewezen dat de lakens nog vochtig waren (echter wel schoon).

De dame in kwestie leek een pleziertje te hebben met een man op een andere kamer en vond het duidelijk super fijn dat ze hierin gestoord werd en ons bed opnieuw mocht gaan opmaken. Op haar vriendelijkst vertelde zij ons dat ze het gisteren al had schoongemaakt, maar met liefde en plezier dit nogmaals voor ons zou doen! Met een grote lach op haar gezicht heeft ze de bedden opnieuw verschoond en zijn wij dus lekker een dutje gaan doen.

Na een paar uurtjes slapen zijn we opgestaan, zodat we een hapje konden gaan eten en een tour konden gaan boeken voor morgen naar Halong Bay.

Zo gezegd, zo gedaan. We zijn gaan dineren en hebben vervolgens bij een leuke vrouw voor morgen een tour geboekt, waarbij we met een boot naar Halong Bay gaan om te snorkelen, zwemmen en kajakken. Excited!

We hebben nog even door het centrum vat Cat Ba Town gezworven en hebben voor het eerst een frappucino gedronken; nieuwe verslaving in the making 😍. Ik ga koffie nog lekker vinden...

Omdat we niet konden wachten om weer in ons heerlijke resort te verblijven en ons verheugde op een warme douche zijn we op tijd weer terug gegaan naar onze slaapplek. De hoteldame had aangegeven als we een warme douche zouden willen we dit van te voren even moesten melden, zodat zij dit aan kon zetten (eveneens het gebruik van de airco moest vooraf gemeld worden).

De topservice van dit hotel en het feit dat er, zoals gezegd, 24uursreceptie aanwezig is zorgde ervoor dat ook de douche ons niet zou herinneren aan Nederland, waar je geniet van een heerlijk warme douche. In plaats daarvan werd er een verfrissende douche aangeboden die ervoor zou zorgen dat je lichaam goed kon afkoelen.
De verfrissende douche zullen we dus maar voor morgenvroeg bewaren als we onszelf willen wakker schrikken😊.

Nu is het tijd om te slapen zodat we zoveel mogelijk van deze kamer genieten, want helaas zullen we dit resort morgen gaan moeten verlaten omdat we een ander hotel geboekt hebben! 😴

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat n avonturen hé kleintje ??? Maar leuk/spannend om te lezen kus voor jullie

tantetje 2017-05-04 20:48:42

Dan slaap ik toch liever in mijn eigen bedje😴😴

Jeanne 2017-05-04 20:55:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.