Gezegende contacten

Israël, Jeruzalem

Deze week blijkt een week te zijn van contacten met Arabische meisjes. Ik durf stoute schoenen aan te trekken om met deze meisjes en jongens te praten. Ik heb het wel meermaals gedaan. Door dit te doen kom je meer en meer te weten over de Islam en hoe zij naar Jezus (Issa) kijken. Het helpt om hun meer dingen aan te rijken om te gaan geloven in Jezus, om hun te laten inzien hoe belangrijk het is dat ze in Jezus gaan geloven. Waar komt Jezus voor in hun geloof. Op een bepaald moment spraken we over Abraham en het offer van zijn zoon (Isaak bij ons, Ismael bij hun). God voorzag in een lam (schaap) op bovennatuurlijke wijze zodat Ismael gespaard bleef. Ik kon vragen: "Wie was dat lam dan?" "Huh?" Ja, wie was dat lam? Dat was toch Issa (Jezus)? Of niet? Wat dat lam bij Ismael gedaan heeft, dat heeft Issa bij ons gedaan toen Hij stierf aan het kruis. Dan kijken ze je verwonderd aan. En zo kan je kleine dingen aanhalen. Het is moeilijk omdat islam geen dierenoffers brengt als vergeving van zonden. Waarom moest dan Jezus sterven. Het slachten van hun schaap bij het offerfeest is enkel om goed te doen aan hun naaste. Als je goed doet, zal God je zonden vergeven. Doe je niet goed, vergeeft God niet. Moeilijk dus. Maar ze geloven wél dat Issa naar de hemel ging en er leeft! Hij komt straks terug als hun Messias om de wereld te oordelen. Okay ... als Hij dan leeft, waarom praat je niet eens met Hem? Ja, je kan met Hem praten. Ik doen het ook! "Antwoordt Hij dan?" Ja, zeg ik, Hij antwoordt. Je zal het zien. Je zal Hem ontmoeten. Probeer het maar. Dat gingen ze doen. Ik zie: "Als ik je een bijbel geef, zou je er in lezen?" Ja, zeiden ze. Dan krijg jij van mij een Bijbel. Ze hebben de Bijbel aanvaard. Een geschenk is kostbaar. Dat gooien ze niet weg, maar gebruiken het. Laat God nu maar het zaad laten opkomen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nou broer, dat zijn mooie verhalen en fijne ontmoetingen. We hebben ze soms ook als we samen eens weg gaan. Dit is zo hartverwarmend om op deze wijze mensen te ontmoeten die je niet kent en toch een band kan scheppen die liefde en genegenheid laat doorsijpelen in elkaars hart. God werkt door zulke ontmoetingen en zegent hierdoor ieder die Hem eert. Laat God inderdaad Zijn werk doen en zaad zal groeien in mensenharten en hen korter bij Hem brengen. Ik geniet van jullie verhalen!!

Jan 2017-10-06 14:15:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.