De groene deur

Israël, The Garden Tomb Jerusalem

Vandaag is er geschiedenis geschreven in de Graftuin. Reeds zovele jaren staat er een zware groene deur bij de ingang waar zovele mensen doorheen gelopen zijn. Deze groene deur is een begrip voor vele bezoekers. Toch is er een moment voor alles om eenmaal te komen en eenmaal te gaan. De groene deur gaat verdwijnen vandaag!
Reeds enkele dagen stond er een grijze deur in de inkomhal. Ze is "niet om aan te zien", haha... Nu ja, ze zal wel functioneel zijn. Op zondagmorgen begon men er aan. Met veel stof, lawaai en gensters werd de hele inkomhal overhoop gezet. Vloeren werden uitgebroken, slijpschijven gebruikt voor metaal e drilboren, maar uiteindelijk "viel" de deur op het slagveld. "Alzo sprach Zarathustra" begeleidde haar naar haar laatste rustplaats. 5 mensen waren nodig om haar te dragen. Toen werd het kader gezet voor de grijze deur. Wanneer zij er in gehangen werd, viel op hoe licht ze is. Eén man kan ze dragen... oei! Nu ja, als ze maar stevig is, he. EN ... als ze maar weer groen geschilderd wordt. Dat moet! Uiteindelijk werd beloofd dat ze echt weer groen wordt. Het gaat ook om een effen deur zonder decoratie. Dat blijkt ook maar tijdelijk te zijn. We zijn benieuwd. Waarom moest de deur veranderd worden? Wel, de souvenirshop krijgt een facelift met een nieuwe uitgang. Dus verhuist ze tijdelijk naar een andere locatie in de tuin. Daarom is de uitgang in de oude shop onbruikbaar en moet de ingang tijdelijk én ingang én uitgang worden. De oude deur ging niet volledig open en daarom moest ze er uit. Deze deur gaat volledig open tot tegen de muur. Gelukkig!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.