Van Brussel naar Tel Aviv met Jetairfly

Israël, Jeruzalem

Op zondag 31 mei vertrokken we naar Israël. Gelukkig hebben we deze keer een rechtstreekse vlucht vanaf Brussel naar Tel Aviv zonder tussenstop en het nodige oponthoud of overstappen via de transit. Enkele uren voordien hadden we besloten om maar via het online inchecken te kiezen. We kregen de zetels 2E en 2F toegewezen. Nu ja, oké dan. Rij 2 is niet slecht. Zo zijn we een van de eersten uit het vliegtuig in Tel Aviv. Stoelen geaccepteerd dus. Toen we aan boord gingen, gingen we trouw in E en F van de tweede rij zitten. Na een 5-tal minuten begonnen we te twijfelen aan de plek waar we zaten: is dit wel rij twee? NEEN! We zitten in rij 3. Halleluja, we mochten op de voorste rij zitten want rij 1 bestond niet aan de rechterzijde. Wauw, we hadden plots een zee van ruimte voor onze benen. Wat een geluk.
Na een vlucht van dik 4 uur kwamen we rond 22.00 u aan in Tel Aviv. Het uitzicht vanuit het vliegtuig is altijd adembenemend mooi. De bagage liet op zich wachten maar dat werd gecompenseerd door de grenspolitie die geen enkele vraag stelde over wat we hier kwamen doen. We waren nochtans voorbereid op vragen als: wat kom je doen? Waar verblijf je? Bij wie? Hoe lang blijf je hier? Ken je mensen in Israël? etc ... Allemaal security vragen. Maar nu? Geen enkele. Eenvoudig dus.
Graham Hatfield, een van de volunteer gidsen stond ons op te wachten. Graham kennen we nog van maart 2014, tijdens ons allereerste verblijf in de Graftuin. Met hem reden we naar onze uiteindelijke bestemming: The Garden Tomb in Jeruzalem. Toen we de tuin binnen liepen was het alsof we thuiskwamen. Zo bekend, zo vertrouwd. En toen stond ons een verrassing te wachten. We mochten onze valiezen uitpakken in het appartement van de voormalige directeur: The White House. Wat geweldig. Het is namelijk een leuk en groot appartement met rechtstreeks uitzicht op Golgotha. Is er een beter uitzicht dan dat?
Het avontuur begint.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.