De drukke periode komt er aan.

Israël, Jeruzalem

De week is voorbij. De eerste vier dagen waren nog wat rustig maar dan kwam plotseling de drukte weer terug. Hadden we de ene dag nog een 10-tal groepen. De dag erna waren er plots 20 tot 25 groepen. Het Loofhuttenfeest komt langzaam dichterbij en de bezoekers beginnen toe te stromen. Opmerkelijk deze week waren de grote aantallen Spaans-sprekende groepen. Ik mocht vooral Duitse groepen leiden en dat waren ook overwegend jongeren, Bijbelschoolstudenten, studiereizen, maar ook jonge voorgangers. De Nederlanders begonnen ook te landen. In deze groepen zitten steevast mensen die ofwel ons kennen ofwel onze vrienden kennen, zoals Henk en Nelly Dik. In één Nederlandse groep zat een koppeltje uit Genk, België. Zij kenden Rebekka (Debora's zuster) en haar man Leo. De wereld is klein toch? In het begin van de week mocht ik een Oegandese groep leiden. Aan het begin kon ik hun vertellen dat op deze zelfde plek hun First Lady gezeten had en naar het evangelie geluisterd heeft. Ik heb vanmorgen vernomen dat deze First Lady zich gisteren in de Jordaan heeft laten dopen! Is dat niet bijzonder? Maar goed. Iedereen is belangrijk. Arabische jongeren die de tuin gebruiken als park. Ook deze week kon ik weer een gesprekje met enkelen hebben. Een foto maken vonden ze prachtig. Nogal wat groepen wilden ook met hun op de foto, haha. Sami, de Arabische verkoper in de laan, die door de politie verwijderd werd, begint langzaam weer de laan in te nemen. Benieuwd hoe lang het nu zal duren. De week eindigde in de King Of Kings te Jeruzalem waar een mooie dienst gehouden werd... of begint de week nu? Ik denk het! Slaapwel!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooi echt mmoi dank je wel dat jullie ons mee laten genieten van jullie mooie' ervaring lieve grtj.xxxxx

Margareth leppens 2017-09-10 22:12:49

Lieve Omer en Debora, echt mooi om jullie verslagen te lezen en mooi ook om te zien hoe de winkel er uit gaat zien. We zien er naar uit om eind oktober met jullie samen te mogen werken ... dat hadden we toch nooit kunnen bedenken. Gods wegen zijn wonderbaar. Sterkte, beterschap met de schouder en vooral ook heel veel zegen voor jullie en het hele team.

Nelly en Henk Dik 2017-09-10 22:52:41

Leuk om jullie zo te kunnen volgen, wat zou ik graag even om het hoekje willen kijken. Er gaan van uit onze gemeente Ichtus uit Etten leur met Loofhuttenfeest. naar Israel. Wens jullie Gods zegen kracht en liefde toe

Lia. 2017-09-11 19:24:33

Hallo Omer en Deborah, Heerlijk om jullie verhalen te lezen. Ik waan me dan in Jeruzalem en volg jullie in gedachten. Wat heerlijk dat jullie dit samen mogen doen in dienst van jullie Heer. Deborah wij krijgen ook nog bezoek op 4 okt van Saskia en Kurt Smagghe. Zie er naar uit. Komt ze der pleegzus opzoeken in Zwijndrecht Ik wens jullie nog een gezegende tijd toe. Shalom Shalom 🔯 ✡

Nadia Vooys- de Witte 2017-09-12 13:56:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.