Holland Koor op bezoek in de tuin

Israël, Jeruzalem

Vandaag, donderdag 15 oktober, naast de vele andere groepen, kwam er echt een bijzondere groep: Het Holland Koor. Dit koor, waar ikzelf ooit over nadacht lid van te worden en die ik slechts eenmaal live gehoord heb, had een Israël reis gepland. De reisleider was Kees Van Velzen die we nog kennen uit zijn periode als dominee in Antwerpen maar ook bij de vrijwilligers van de EO. Ze waren met 225 leden afgezakt. Als enige Nederlandstalige gids mocht ik ze toespreken en het verhaal van de Graftuin vertellen, inclusief het evangelie. Later hebben ze nog enkele liederen gezongen waaronder "Jeruzalems poorten". Kees had ook een mooie prediking met als thema: Het is nu nog vrijdag, maar de zondag komt. Wat er ook in je leven gebeurt, hoe moeilijk het ook lijkt, zondag komt, Jezus komt terug op de Olijfberg en maakt alle dingen nieuw! Mooi.
In de namiddag was er nog een Nederlandse groep. Voor de eerste keer in mijn periode als gids hier, is er een man weggelopen van mijn verhaal. Oei, heb ik iets verkeerd gezegd? Het bleek een voorganger van een Evangelische gemeente te zijn, die vond dat ik teveel pushte op het aanvaarden en volgen van Jezus. Dat hoeft hier niet. We hebben achteraf nog even met elkaar gesproken en zijn er samen in liefde uitgeraakt. Maar evangelieverkondiging laten? Ik dacht het niet. Daar zijn we hier toch voor?

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Zijn Naam is groot en zeer te prijzen! shalom Riet

Riet 2015-10-16 21:07:30

Vreemde reactie van die voorganger, al heeft elke pastor wel zijn reden om zijn "kudde", zullen we ze zo noemen, te leiden en voor te gaan. Maar toch vreemd dat voor Jezus kiezen teveel wordt verteld? Moge hij gezegend en bemoedigd worden en goed dat het werd bijgelegd en je in liefde afscheid nam. Gods zegen broer

Jan 2015-10-19 18:00:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.