Zondag: Zoals gewoonlijk winkelen, kapper en King Of Kings of niet?

Israël, Jeruzalem

Op zondagmorgen werden we uitgenodigd door onze vriend Ken Newberry om op het terras boven een ontbijt te komen eten met hem. Leuk! We hadden ook Sue Bridge uitgenodigd omdat haar man voor enkele dagen terug naar de UK gegaan is. Het was lekker en gezellig.
Na dit ontbijt was het tijd om in ons zondags gewoontepatroon te stappen: gaan winkelen in de Jaffastreet, de kapper bezoeken en nadien wat rusten alvorens naar de King Of Kings te gaan voor een heerlijke dienst vol aanbidding en een prachtige prediking. Nu liep het effe wat anders.
De eerste items konden we afchecken, maar toen nodigde Hannah ons uit voor een ijskoffie, ook al op het terras. Ijskoffie is lekker, dus aanvaard. Dit liep uit zodat de King Of kings geschrapt werd. Alternatief? Christ Church, een Anglicaanse Kerk aan de Jaffapoort, tegenover de Burcht van David in de Oude Stad. Er zou avondmaal gevierd worden. Ach, waarom niet.
Het zingen was mooi. We kenden een aantal liederen al. De preek was vrij diepgaand. Nadien was er het Heilig Avondmaal. Brood en wijn als herdenking dat Jezus voor onze zonden gestorven is. We gingen allemaal rond het altaar staan. De pastor kwam bij ieder persoonlijk met het brood en de kelk met wijn. Hij gaf een stukje brood dat hij brak in je hand, als duidelijk teken dat Jezus lichaam verbroken was voor je. Daarna mocht je drinken uit de kelk. Erg mooi. Het heeft ons aangesproken. Toch merk je hier ook het rituele handelen en uitspreken van vaste gebeden in een vraag en antwoordgebed wat iedere gelovige afleest van een formulier. De gebeden zelf waren mooi en we konden overal Amen op zeggen.
Zo hadden we ook eens een ervaring met de Anglicaanse Kerk en haar geloofsbeleving. Mooi.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.