Van Hongarije tot Hawai

Israël, Jeruzalem

Shabbat Shalom! Vandaag was een drukke dag die begon met een Hongaarse groep van 40 mensen. Ik vertelde hun dat we banden hebben met elkaar omdat onze jongste zoon, Benjamin, een relatie heeft met een Hongaars meisje, Timea Szilaghi. Toen bleek dat in deze groep er 5 mensen waren die "Szilaghi" heten. Het blijkt een veel voorkomende naam te zijn, die zelfs koninklijk bloed in zich draagt. Ahah ... Uiteindelijk blijkt de naam te komen uit Roemenië. ... euh ... Timea, ken je een van deze mensen? Haha... Nadien, en ik had gevraagd ze te mogen leiden, kwam er een groep uit Hawaï. Het bleken dansers te zijn. Wat een leuke groep mensen waarmee ik veel plezier gemaakt heb. Ze waren van plan die avond in de Jaffastreet door zang en dans het evangelie te brengen. Ze doen het in hun eigen Mauri-taal omdat het niet toegestaan is te evangeliseren in Israël. Ze konden prachtig zingen. Dansen hebben ze niet gedaan. Wat kwam er nog nadien? Ghana, wat leuk was.... een groep fijne gelovigen die nog een flinke portie humor meebrachten ook. Wat ze ook meebrachten, was een gift van 100,00 US$ van de President van Ghana, Mr Mahama, die naar hun kerk bleek te gaan in Ghana. Bijzonder! Tussendoor nog een groep van 70 Filipijnen die onverwacht binnenliepen. Het w<as eerlijk gezegd een zootje ongeregeld die moeilijk onder controle te houden waren en waar je constant aandach van moest vragen en ze bij elkaar roepen, maar op de foto gaan ging keuring. Daar hielden ze van. Op het einde deed ik nog een gemengde groep, samenraapsels van de laatste individuele bezoekers: USA, South-Korea, China, UK en nog een land wat ik niet meer weet, haha ... kwestie van de dag goed af te sluiten.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuke mensen mogen jullie toch ontmoeten en ze dan ook nog over de Here Jezus vertellen. Bijzonder!. En wat een energie en kracht krijg je er voor Omer. God is goed.

Cora 2016-07-10 20:01:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.