Hannah Paauwe: verhalenvertelster rechtstreeks uit Lucas.

Israël, Jeruzalem

Hannah Paauwe, een jongedame uit Nederland heft enkele maanden gediend als vrijwilligster in de Graftuin om er te gidsen. Voor haar is dit niet moeilijk. Ze heeft namelijk een apart talent. Bij "Jeugd met een Opdracht", een Christelijke organisatie om jongeren op te leiden tot zendeling, heeft ze een cursus gevolgd van 3 maanden in Hawaï. Hoe vertel je het evangelie uit je hoofd, exact zoals het geschreven staat. In Hawaï heeft ze het Evangelie naar Lucas compleet uit haar hoofd geleerd. Hier kan je wel "amay" op zeggen. Ze heeft ons op een avond eens les gegeven over hoe je dat kan leren. Na een uurtje of zo konden we vijf zinnen aangaande de genezing van een melaatse door Jezus letterlijk vertellen. Het doel was het geanimeerd te vertellen, niet het uit je hoofd te citeren. Daarvoor zijn er technieken. Prachtig.
Soms vertelt zij dit evangelie aan kleine groepen op Bijbelstudies of andere gelegenheden. Vorige donderdag gaf ze een speciale voorstelling om 19.30 voor het Graf in de Graftuin, gratis bij te wonen door ieder die het wilde. Er waren pamfletten gemaakt en verspreid. Ook enkele posters werden gemaakt en op straat gezet, maar de reclame was te beperkt, de bekendmaking te kort om veel volk te verwachten. Toch waren er een 70-tal mensen. maar ieder die het niet gehoord heeft, miste zeker een prachtig verhaal. Hannah gaf zich volledig en iedereen was aan zijn stoel gekluisterd tijdens het verhaal. Zo mooi, zo natuurlijk. Een andere dimensie van het lezen van het evangelie.
Hannah zoekt deze gave verder te gebruiken, waar God haar hebben wil. Ze is Nederlandse en wil graag op de Reveill weken haar talent benutten om mensen te bereiken. Misschien wel Opwekking of zo. God zal hierover haar begeleiden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.