Een KAMELEON zowaar in de tuin ..... Wauw...

Israël, Jeruzalem

Vandaag zaten we even uit te rusten tussen twee toerbeurten in. Plotseling liep er iets over het pad, twee meter voor ons: een rare helder lichtgroene, bijna doorschijnende salamander, of althans zoiets. Hij kwam uit "the dell", het parkje in het midden van de tuin en tippelde naar de rozentuin voor de boekwinkel. Daar kroop hij op de muur en kroop vervolgens in een rozelaar. Zo helder van kleur, je kon er bijna doorheen kijken. Wat is dat? WAUW, het blijkt een Kameleon te zijn!
In de rozenstruik aangekomen, veranderde hij direct van kleur. Van licht helder groen naar donkergroen. Zo speciaal. Het was zelfs moeilijk om hem nog te herkennen. Gelukkig konden we hem blijven volgen. De oogjes gingen in alle richtingen, op zoek naar vliegjes. Die vond hij wel in een spinnenweb. Hij bemerkte wel dat hij gevolgd werd door verschillende ogen en camera's. Hij voelde zich plots een beetje onzeker, want de weg naar The Dell, zijn ontsnappingsroute, was afgesneden. Van de rozenstruik dan maar naar een treurwilg. Hij ging verder op zoek naar eten maar verloor ons zeker niet uit het oog. We besloten dan toch maar om hem gerust te laten. Na nog wat foto's en een filmpje, wat je overigens op ons Facebook kan zien, zijn we weer gaan zitten. Later zijn we weer gaan gidsen. Nadien was hij verdwenen.
Ik wist niet dat er kameleons in Israël leefden, laat staan in de Graftuin. Volgens Cesar (onze Paraguyaanse gids was er vorig jaar ook eens eentje maar die werd gevangen door een van onze wilde katten in te tuin. Jammer. Maar deze is er nog, alleen, voor hoelang dan? Een paar dagen later heeft een bezoeker hem ook opgemerkt en gefotografeerd. Hij was echter snel weg. Wachten op een volgende ontmoeting?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.