Een Jood op zoek naar Jeshua...??

Israël, Jeruzalem

Vandaag is het rustdag. Dat betekent eindelijk eens uitslapen. Rond 09.00 u staan we op. Gewoonlijk gaan we dan eerst eens door het appartement om te kijken of alles in orde is. Debora gaat de was doen en Omer veegt het pad buiten voor de deur en leegt de vuilbak. Dan een lijstje maken want het is tijd voor ons winkelmoment in de overdekte Joodse Markt aan de Jaffastreet. Dat vraagt wel een eindje lopen.
Meestal gaat de weg bergop. We voelen ons bijna als de Joden die telkens "opgaan naar jeruzalem". = berg op dus. Nou, dat merken we hier zeker. Onderweg wordt er halt gemaakt bij de kapper. Koby Atar is onze vaste halte. Voor een redelijk prijsje (70 shekel) wil hij graag Debora's haar föhnen. Ondertussen drinkt Omer een drankje op het terrasje net voor de deur. Daarna wandelen we verder naar de markt. Daar kopen we meestal broodjes, groenten, fruit en rode wijn. De weg nadien naar huis is meestal bergaf dus dat is makkelijker, vooral als je volgeladen bent met koopwaar.
Na de middag, rond 16.15 u gaan we met Randy en Glenys Kroes uit Australië, naar de kerk. The King Of Kings is een fijne gemeente van Messiaanse Joden en Amerikaanse gelovigen. Er wordt gezongen in het Engels en Hebreeuws. Gelukkig staat het Hebreeuws er ook fonetisch naast, zo kan je gemakkelijk meezingen. Deze gemeente heeft een goede uitstraling naar de omgeving, vooral de Joodse omgeving vermits Mea Shearim (de Orthodox Joodse buurt) er vlak naast ligt. De prediking is sterk.
Na de kerk liepen we naar huis. Onderweg nog een falafel. Toen stond er plots een joodse man naast ons. Hij vroeg of we hem over Jezus konden vertellen. natuurlijk, man. Ga zitten. We hebben een tijdje met hem gesproken en hem uitgenodigd om naar de Graftuin te komen. Hij kende het niet, zei hij, maar wilde weten waar het was. We hebben het hem getoond en dan teruggebracht naar Mea Shearim. Hij zou ons komen bezoeken. Nadien hebben we met ons vieren voor hem gebeden. God, ga uw weg met hem!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat gaaf, god gebruikt jullie op een bijzonder manier. En lekker gegeten van al dat lekkere fruit? Lieve groet, Jan en Cora

cora 2015-07-07 13:26:51

Het fruit is hier heerlijk, alhoewel niet alles. We kochten bvb pruimen maar daar zit blijkbaar geen smaak in. Maar aardbeien, kersen, druiven uiteraard, perziken, ... das wel lekker. Appels zijn minder lekker weeral. Nou, zo heb je een update. De Joodse man is op maandag geweest en ik sprak met hem over Jezus. Toch heb ik het gevoel dat hij niet echt op zoek is naar Jezus, maar meer naar hulp of opvang of hij is op zoek naar wat we doen. Nu ja, we zien wel. Op dinsdag kwam hij niet opdagen. We wachten af en bidden voor hem. God gaat Zijn weg wel met hem. Groetjes

omer-debora.op.reis 2015-07-07 18:34:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.