Festival of Light in en rond the Old City of Jerusalem: indrukwekkend

Israël, Jeruzalem

De oude stad is het toneel voor een lichshow gedurende één hele week. Enkel de sjabbat avond telt niet mee. Dan is er tijd voor gebed. De foto's spreken voor zich. De Damascuspoort en sommige muren worden in een zee van licht en kleuren versierd, gewoon prachtig. Allerlei toneeltjes zijn zichtbaar, zelfs het mandje van Mozes die te water gelaten wordt in de Nijl, komt in beeld. Zo mooi. Allelei lampen, sierobjecten en ornamenten, vergezeld van muziek en hier en daar dansen.... je begrijpt dat je dit niet mocht missen. Wij dus ook niet. Met de hele groep trokken we een rondje "Oude Stad".
Dus, ... toen we die zaterdagvond verder liepen, was ook de hele muur vanaf Damascuspoort tot aan Jaffa Poort een toneel van allerlei lichten en muzikale happenings. Hier heb je een impressie van de sfeer.
Er was aan Mamila, hoek Jaffastreet, een mogelijkheid om je een engel te wanen. Enkele van onze vrienden waagden de stap en het resultaat is niet slecht, toch?
Er waren twee zustertjes van een of andere congregatie die er liever (veiliger) met z'n tweeën onder gingen staan, kwestie van samen sterk te zijn, denk ik. Of is het een tweeling?
We waren met een heel groepje jonge en minder jonge mensen. Er was een Nederlandse bij, een Amerikaans meisje, een Palestijns meisje, een echtpaar uit Engeland, een Amerikaanse man uit Dallas-Texas, en wij dan he.... uit België. Allemaal mogen we dienen in de Graftuin te Jeruzalem.
Geniet mee met ons.
Op het laatst bleven we met nog vier mensen over omdat de anderen op verschillende punten huns weegs gingen, hetzij naar vrienden, hetzij naar huis. Wij dan door de Oude Stad terug naar de Graftuin. Omdat alle ogen gericht waren op de buitenmuren, was het erg stil in de kleine straatjes.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.