De Joodse man kwam naar de Graftuin!

Israël, Jeruzalem

Deze maandagochtend begint de dag erg vroeg, zoals gewoonlijk. Om 06.00 u opstaan en wat Omer betreft de banken schoonmaken op Central Platform. Debora heeft zowat al de rest, haha ... Knappe werkster, dat vrouwtje van mij.
Die dag is het niet erg druk in de Graftuin. Natuurlijk delen we ons verhaal van de Jood in de tuin met de andere collega's. Jammer genoeg werd ons enthousiasme een beetje getemperd door het feit dat dit soort Joden wel meer voorkomt. Ze staan bij de King Of Kings te wachten om de christenen naar buiten te zien komen en een slachtoffer te zoeken. Daarna doen ze alsof ze geïnteresseerd zijn, maar hengelen eigenlijk een beetje naar, waar woon je, wat doe je, ben je aan het evangeliseren, geef je hulp?... etc ...
Oh, wat moeten we hiermee? We baden en zeiden tegen elkaar ... als hij komt, is het niet zo! Dan is hij echt geïnteresseerd. En wat gebeurde? Twee uurtjes later stond hij er. Hij had zijn keppeltje afgedaan om veilig door de Arabische buurt te lopen, en hij was er.
Omer, ik dus, ging met hem apart zitten en sprak met hem. Het gesprek verliep vrij moeizaam omdat hij slecht engelstalig is. Toch kon ik enkele dingen met hem doornemen. Wie zei Jezus dat hij was ... wat zei hij vanuit het OT... wat getuigt van Hem uit het OT, ... wat deed hij voor ons, zijn kruisdood en opstanding. Hij zei meestal alleen maar "wauw". Wat hij ervan begrepen heeft, weet ik niet. We gaven hem een Hebreeuwse Bijbel. Toen ging hij weer. Misschien komt hij morgen weer.
De rest van de dag was rustig. Enkele groepen nog. Wat wel leuk was voor Omer... hij volgde een opleiding om aan de kassa te gaan werken op drukke momenten in de winkel als er geen gidsbeurten meer nodig zijn. Leuk voor de winkel, maar ook voor mij om mijn kennis te verruimen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.