Bloemen in de tuin, .... en in de tijd van Jezus dan?

Israël, Jeruzalem

Bloemen in de tuin zijn mooi en we hebben wel wat soorten in volle bloei nu. De bezoekers vinden de tuin prachtig. We hebben deze zelf aangelegd. Oh? En in de tijd van Jezus dan? Wat voor een tuin was dat dan? Tuinen in die tijd waren vruchtbare tuinen, zoals de tuin van Getsemané waar er een olijfgaard was. Hier hebben we in 1924 een wijnpers gevonden. Een oude Romeinse wijnpers van ongeveer 100 BC (voor Christus). Dat betekent dat in de plaats waar jezus gestorven is, er een wijngaard was. Jozef Van Arimathea was een rijk man en verdiende misschien geld met de verkoop van wijn. Wijn op zich is wel leuk: als je denkt aan het symbool van wijn met het bloed van Jezus, dan is een wijngaard hier bij het graf erg mooi. We doen het er niet voor maar het is wel zo!
In 1910 hebben we ook een watercisterne gevonden, een erg grote met 1 miljoen liter water inhoud, 10 m diep en 10 m breed. Het is een natuurlijk waterreservoir voor regenwater. De kruisvaarders hebben deze gevonden en er een dak op gemaakt. We gebruiken het water iedere dag voor de tuin. Daarom zijn er ook zovele bloemen en planten die het erg goed doen.
Een prachtige wandeling: Ik vertel meestal aan de mensen dat iedereen wel eens deze wandeling moet doen. Of je nu christen bent of niet... Je gaat eerst naar Golgotha, aan de voeten van het kruis. Daar belijd je je zonden. Vandaar ga je de wijngaard (tuin) in en laat je reinigen door het bloed (wijn) van Jezus om dan aan het lege graf te komen en te zien dat je eeuwig leven ontvangen hebt door de Opstanding van Jezus, de Zoon van de Levende God. Wauw, wat een wandeling maken we hier met z'n allen.
Gods zegen vanuit jeruzalem

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.