Daguitstap naar Jaffa

Israël, Tel aviv

Die morgen eerst ontbijten. Dat bleek in een inkomhal te zijn van een appartementsgebouw aan een lokaal buffet. Keuze uit vier schotels. Twee ervan geprobeerd en het viel nogal mee. De locatie was minder, maar goed. We zijn aan het uitrusten, toch? Geen gezeur!
Vandaag gaan we naar Jaffa. Dat is zeker leuker dan Tel Aviv. De stad heeft weinig te bieden. In Jaffa starten we een wandeling op zoek naar het oude stadsgedeelte en het huis van Simon de Leerlooier waar Petrus de zieke en gestorven Tabitha (of Dorcas) tot leven wekte. Ook had hij hier het visioen van het laken met de onreine dieren waarvan God bepaalde dat deze nu ook rein zijn om te eten. Petrus besloot dan vanaf hier ook het evangelie te verkondigen aan de niet-Joden. Gelukkig zeg ... stel je voor, dan hadden we nu geen christen kunnen worden, of we moesten allemaal Jood worden. Nu ja, als dat Gods weg was geweest, ook goed, toch? God is soeverein.
Het Oude Jaffa is mooi. Er zijn nogal wat trapjes op en neer, smalle straatjes, bloemen en vooral veel artiesten winkeltjes waar je juwelen, schilderijen, en andere sculpturen kan kopen. Ook hebben ze er een hangende boom. Vandaag bemerkten we dat er nogal wat huizen in de stelling stonden. Er wordt dus duchtig gerenoveerd hier. Nog een terrasje doen in de oude haven waar we een lekkere fruitsap dronken met een plaatselijke koek en dan weer de bus opzoeken op weg naar Tel Aviv Centrum. Even opfrissen in het hotel, waarna we op weg gingen naar een Russische pizzeria om de hoek. Er zijn grote pizza's te krijgen en ze zagen er lekker uit. De locatie is niet schitterend maar de pizza's des te meer. We hebben gesmuld. Gelukkig waren er hier geen XO toestanden. Haha.
Die avond vanaf het terras waren we nog getuige van een filmopname van een of andere film. Het onderwerp was niet denderend maar goed. We gingen lekker slapen. morgen weer naar "huis",... allé, de graftuin, haha...


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie sfeerfoto’s van de Oud Jaffa! En die pizza zie ik ook wel zitten!...

Judith 2015-07-14 20:08:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.