Waarvan maken deze tieners zo enthousiast foto's?

Israël, Jeruzalem

Een groep tieners leiden is altijd wel leuk. Soms doen ze enthousiast mee, soms ook niet en zitten ze verveeld voor zich uit te kijken. Op zich is dat niet erg. Meestal hebben ze wel gehoord wat je wil vertellen. De belangrijkste dingen moet je even met aandacht brengen en dat is voldoende. Toch zijn ze ook wel enthousiast, vooral als ze foto's gaan maken. Deze keer maakten ze foto's van iets waar ik wel heel dicht bij stond. Of was het voor mij? ik stond wel in hun gezichtsveld, maar het was natuurlijk niet voor mij, ... Haha, iets veel belangrijkers.
Aan het eind van de tour stonden we voor het lege graf van Jezus. Deze tieners waren gewoon enthousiast dat het graf van Jezus leeg was en iedereen wilde daarvan een foto mee naar huis nemen. Dat is al eens iets anders dan een foto van een artiest of zanger ofzo... foto's van het graf van Jezus! ... en Hij is niet eens in Zijn graf. Halleluja en dat vierden ze net. Nu ja...er stond ook meestal wel iemand van hun vrienden voor het graf, maar dat is toch niet erg. Het is een goede en dankbare plek.
We zijn zo blij dat vele van onze jongeren aandacht hebben voor de figuur van Jezus en Hem zo hoog schatten. Hij geeft hun een doel in het leven, vergeving van zonden en het eeuwige leven. De jongeren van deze tijd zijn zo belangrijk voor de kerk en het christendom. Ze zijn er de toekomst van. Als we hun verliezen, wie gaat dan nog de kerk leiden later? Niemand... dan sterft de kerk uit. Geef de jongeren hun plaats in de kerk en laat ze er groeien met vallen en opstaan. Dat betekent ook dat je hun de leiding moet geven in alle dingen, vooral als het op de jongerendiensten zelf aankomt. Laat ze maar leren. God is met ze als voor Hem willen gaan. God zegene hun!
Nadien had ik nog een Congolese groep christenen. Ook zij wilden graag op de foto en dan mag mijn eigen cameraatje niet ontbreken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.