Zuid-Afrikaanse groep: waar stond het kruis ???

Israël, Jeruzalem

Vandaag mocht ik verschillende groepen rond leiden van overal ter wereld. Ze kwamen uit Indonesië, natuurlijk de USA, ook andere landen zoals China, of Hongarije. Op het laatste had ik een Zuid-Afrikaanse groep christenen waarmee ik een foto gemaakt heb. Het was een interessante groep die God liefhad en zeer aandachtig waren. Erg meelevend waren ze echter niet. Dat had blijkbaar te maken met iets wat ze niet zomaar wilden accepteren omdat het hun anders geleerd was. Ik kwam er achter omdat na Golgotha de voorganger of pastor van de groep plotseling begon te herhalen wat ik verteld had. Hij ging van mijn verhaal even benadrukken dat het wel acceptabel kon zijn. Ah, oké, toen ging de groep er ook mee akkoord.
Waarover ging dat dan wel? De plaats van het kruis. Meestal gelooft men dat het kruis van Jezus boven op de berg staat van de schedel, maar wij zeggen dat dit niet juist is. Golgotha is een Aramees woord wat "schedelplaats" betekent, zoals de bijbel ons vertelt. Golgotha of Calvarie (het Latijnse woord) is dus een plein, zoals de bijbel ons vertelt, en geen berg of heuvel. Het kruis stond dus op het plein of zelfs langs de drukke Noordelijke weg naar Damascus. Er zijn nog twee andere redenen waarom we dit geloven: de Romeinen hebben er altijd voor gekozen om criminelen te kruisigen naast de wegen, opdat iedereen die voorbij komt, of de stad in en uitloopt, van dichtbij de kruisen ziet en de doodsstrijd van deze mannen, opdat ze zouden nadenken, van ... oei, als ik iets uitsteek wordt dat mijn straf, brrrr... Een tweede reden die uit de bijbel komt, staat in Mattheus 27 vers 39: "De voorbijgangers beschimpten Jezus". Het waren dus mensen die op de weg liepen. Nou, omdat de voorganger dit verhaal accepteerde, konden ze er wel mee leven. Grappig eigenlijk.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.