Bob Lillyman

Israël, Jeruzalem

De winkel ziet er prachtig uit. Debora werkt in een gloednieuwe omgeving. Natuurlijk zijn er perikelen zoals de boekenplanken en de schuiven die niet sterk genoeg zijn en veranderd moeten worden. Nu goed, dat zijn de kinderziektes. Het werkt alleen goed en de mensen hebben een mooi overzicht van alles wat er te koop is voordat ze buitenlopen. De verkoop gaat de hoogte in en daar ging het om. Dan kunnen er weer andere zaken in de tuin aangepakt worden, zoals een nieuw pad naar Golgotha, het veranderen van de oude burelen en de keuken, ... werk zat dus. Vanavond, zoals er iedere week éénmaal gebeurt, hadden we een fellowship avond. Iemand leidt deze avond. Deze keer was speciaal: Bob Lillyman, onze Engelse broeder uit de UK, die al jaren vrijwilliger is in de Graftuin, zou de avond leiden .... via Skype! Bob heeft namelijk net vernomen dat hij darmkanker heeft. Hij kan dus zeker de komende maanden niet meer komen, wie weet, nooit meer. Bob is een sterke bijbelleraar en zendeling in India, de Filipijnen en hier in Israël. Via Skype hem nu ontmoeten was emotioneel en bijzonder. We hebben verschillende maanden met hun mogen samenwerken hier. Bob sprak over Yom Kippur en de betekenis ervan voor ons. Het ritueel wat in Leviticus 16 beschreven staat, wijst volledig terug om het leven en werken van Jezus tot Zijn sterven en opstanding aan het kruis. Wat mooi om dat te zien en te begrijpen. Wat mooi was is bvb dat jezus de beide geiten voorstelt! De geit die sterft en zij bloed laat vloeien, zodat de zonden vergeven worden, maar ook de andere geit die de woestijn in gestuurd wordt en zo de zonden wegneemt. Ook dat deed Jezus. Hij neemt onze zonden weg van ons!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke winkel, veel houtwerk valt me op. Ik zag nergens een Menora staan? Verkopen ze die niet omdat het Joods is? Zou kunnen... Natuurlijk willen wij nog graag een enorm. Als je ergens eentje ziet die mooi en betaalbaar is, mag je mailen, hem voorstellen en meebrengen na onze fiat?

Jan 2017-10-06 14:20:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.