In het mooie Wijhe

Nederland, wijhe

Dat was niet een alleen een gezellig weekend maar ook een nat weekend.
Zaterdagochtend hadden we het plan om nog eens door Deventer te gaan wandelen maar toen we de zwarte lucht zagen kreeg Frits het idee om toch naar Schijndel te rijden want om nu te gaan wandelen????????? Oké!!
Eerst gebeld met Lacros of we alsnog onze fietsen konden ophalen. Van Deventer naar Schijndel is 107 km dus dat valt mee en we kunnen ze maar hebben.

De lucht werd zwarter en zwarter, we kwamen in hevige hagelbuien terecht en de weg voor ons zag helemaal wit. Dit werd afgewisseld door blauwe lucht en zon en dan weer wind. Het waaide soms zo hard dat onze zijspiegel van de camper helemaal tegen de camper aan te kwam te zitten en dat is niet fijn met rijden want in de camper heb je geen binnenspiegel. Dan ging het raam weer eens open om de spiegel terug te duwen. Hilarisch maar we kwamen aan in Schijndel. De fiets van Frits was al helemaal klaar en met de mijne waren ze nog bezig. Het wachten viel mee met een lekkere kop koffie.

Het was "druk" vooral met fietsen afhalen. De verkopers liepen af en aan met klanten om de fietsen in de kofferbak van de auto's te leggen.

Daar kwamen de onze binnen gereden.
Hebben we alles erop en eraan? Tassen, spiegeltje, verende zadelpen, zit de juiste ketting erop? Het slot en de ketting bij het slot? Toen we alles compleet hadden moest nog even gedemonstreerd worden hoe ze opgevouwen moeten worden en weer uit elkaar en daarna liep de beste jongeman met ons mee om ze achter in de "garage" te zetten. Afrekenen en de gebruiksaanwijzingen in mooie tassen met reservesleutels en we konden weer op pad. De camper weer wat zwaarder en de portemonnee weer wat lichter. Zo houden we de boel een beetje in evenwicht, toch?

Onderweg naar Deventer nog een paar boodschappen gedaan en nog even langs de molen in Bathmen voor meel om brood te bakken en daarna richting Colmschate.
Onze kleinzoons waren al buiten op ons aan het wachten en dat werd weer een heerlijk weerzien.

Hun haren waren goed gegroeid. Vandaag mochten ze naar de kapper. Mans had al weer bezoek van de tanden-fee gehad en zo zien we hem steeds weer veranderen. Hij is nu al weer 7 en al een verstandig manneke aan het worden. Krijn is 4 en wil alles doen wat grote broer ook doet. Heel vertederend om te zien.

Wij, de volwassenen maakten er nog een gezellige avond van. Niemand hoefde de BOB te zijn want ons bed stond voor de deur. Lekker makkelijk toch.

Vanmorgen hebben we samen ontbeten en Mans had spiegeleitjes voor ons gebakken van kwartel-eitjes en Krijn kwam mij een nep ei brengen en hij gierde het uit omdat oma erin trapte en de schil niet van het plastic ei af kreeg. LoL.

Tegen de middag zijn we weer vertrokken richting Wijhe waar we op de CP staan bij het pondje. Toen Frits bij havenmeester Jaap wilde gaan afrekenen hoefde hij niets te betalen want er was nog niets geregeld bij de gemeente. Blijf maar lekker staan en je mag ook stroom nemen als je dat nodig hebt, zei hij. Later zagen we in de app dat vanaf 1 april de CP €10,50 p.d. kost.

Stroom hebben we nog niet nodig dus we blijven staan op ons stroomloos plekje en omdat het weer onvoorspelbaar is vandaag heeft Frits nog een broodje gebakken van het meel uit de molen. Terwijl de boordbakmachine stond te draaien zijn we toch nog even het dorp in gelopen om ons Ommetje te lopen.

Morgen................... dan hopen we dat het droog is en gaan we eens op de fiets hier een rondje maken.


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Ondanks slecht weer hebben jullie tochgenoten zo te lezen ,, Hoop voorjullie dat jullie kunnen gaan fietsen maar het weer geeft niet veel goeds maar wie weet groetjes

Marielouise 2021-03-14 19:46:49

in iedergeval gefeliciteerd met jullie nieuwe fietsen en Whije is inderdaad leuk nog veel plezier met fietsen.

devandenbergjesontour 2021-03-14 21:01:55

Duimen 👍voor super fietsweer🚲☀️🌤☀️🌤☀️🌤

Huub 2021-03-14 21:55:10

Veel mooie, lekkere fietstochten gewenst! Wijhe vonden we verrassend leuk. Veel gewandeld. En Jaap? Leuke man. Leuk mee gebabbeld. Fijne voortzetting!

Fred & Els 2021-03-14 22:23:49

Smakelijk Frits . ik kom ook eens brood proeven

jo 2021-03-14 23:12:40

Dat wordt genieten met de nieuwe fietsen 👋. En smullen van het zelf gebakken brood 🍞. Nog fijne dagen daar in Overijssel 😃.

HansenChris 2021-03-15 08:56:26

@ de fietsen rijden heerlijk en het brood was weer heerlijk!!!

fritsellen 2021-03-15 17:55:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.