Roquetas de Mar

Spanje, Roquetas de mar

Vanmorgen heerlijk op ons gemakje gedoucht. Het weer was goed. Vanmiddag zou de wind weer de kop opsteken dus weer verder?? Oke, we starten de motoren en gaan nog even langs het servicestation. Het is maar 5,5 km rijden en we kunnen dan meteen weer water bijvullen van de douchebeurt en grijs water lozen. Toiletje nog even legen en we zijn er weer helemaal klaar voor. Ons plan is om de woestijn in te gaan een dezer dagen, naar Tabernas.
Vorig jaar zijn we hier ook geweest maar wat we zochten vonden we niet. Wel vonden we het dorp waar veel westerns waren opgenomen met Clint Eastwood enz. maar nu weet ik wat meer. Ik wil graag naar fort Bravo. Ik wil die echte cowboys wel eens live zien. Het is een ontzettend droog gebied en als je niet oppast dan zit het zand je zo tussen de tanden.

We rijden weer tussen het plastic door, ongelooflijk. Hier en daar is het plastic stuk en kun je de grote tomatenplanten zien. We zien ook kassen die helemaal leeg en kapot zijn. Het overgebleven plastic wappert alle kanten op en wordt niet opgeruimd. Jammer is dat want het doet zoveel afbreuk aan de mooie omgeving. Het personeel bestaat vooral uit noord afrikanen en het zou me niets verbazen als die mensen uitgebuit worden en wie weet hoeveel illegalen hier werken. Ook Nederlandse bedrijven bezitten hier kassen. Tussen de kassen door ligt verschrikkelijk veel rommel, heel veel rommel blikjes, karton en plastic flessen en vanalles wat je je maar bedenken kunt.

Nu staan we in Roquetas de Mar op weer een heel mooi plekje aan het strand bij zee. Playa Los Bajos, sitecode 86864 CC.
De wind begint weer goed op te spelen. Ik doe nog even een klein hand wasje en dan gaan we een stukje lopen naar het grote winkelcentrum Parque Comercial Gran Plaza.
Terwijl we naar het winkelcentrum lopen gaat het wel heel hard waaien. We zien dat er hier een hele grote markt is geweest en die zijn ze aan het opruimen maar de dozen, mandarijnen en alles wat kan vliegen, vliegt er in het rond. Ik word aangevallen door een grote kartonnen doos en de man van de gegrilde kippen krijgt de deur van de auto tegen zijn hoofd. Hij is er helemaal dizzy van en moet even op een dikke steen zitten. Hij heeft hulp van 2 mannen die hem ondersteunen. Het gaat dan ook vreselijk te keer.

We waaien richting winkelcentrum en zijn blij als we binnen zijn. Hier waait het niet. Het ziet weer prachtig uit. Winkels en een speeleiland, restaurantjes er is hier voor iedereen wel iets.
En dan zien we hamburgers staan op een bord bij de McDonalds, daar heb ik nu eens zin in met frietjes maar als we binnen komen zien we weer die grote soort gsm waar je op moet intikken wat je wil hebben. Wij komen er nooit wijs uit en nu staat er ook nog alles in Spaans. We lopen weer naar buiten. He Burger KIng, daar hebben ze die hamburgers vast ook wel. We gaan naar binnen maar helaas, hier moet je ook weer op die lastige dingen je eten bestellen. Dan zien we nog een restaurantje waar je gewoon kan bestellen en die ook die heerlijke hamburgers heeft.

De dame spreekt moeilijk Engels maar we komen er wel uit, denken we.
We bestellen 2 hamburgers en 2 potten bier maar owee als die potten bier eraan komen. Die zijn wel groter dan een halve liter fffffffffff. De hamburgers en de frietjes zien er gelukkig normaal uit en zijn wel lekker en dat bier gaat er ook wel in tenminste het meeste.

We zijn vast te oud voor dit soort snelle happen waar je op die gekke apparaten je eten moet bestellen. Misschien eens gaan oefenen als we weer in Nederland zijn want dan kunnen we het vragen en lezen in onze eigen taal.

Ons youtube filmpje is ook weer online op ons kanaal, FritsEllen Camper Reizen; https://youtu.be/Vj6cFbN5eDk

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Haha wat een grappig verslag vandaag! Jullie zijn goed bezig👍

Jossette 2020-03-05 22:12:39

hahaahhaaha ja goede maat bier om al dat zand weg te spoelen, prachtig dagje weer,...

suus 2020-03-06 09:50:56

Hiel vreemp dat iech dit verhaol neet in miene meel höb oontvaange. Wel geleze via FritsEllen paasj en fèlmke ouch gezeen. Weurt 't neet otomaties nao de meel verweze? Letste is dee euver Adra vaan 4 miert. Mer geer weer gekroend dao en de pats steit Frits good ! XXX

Mirjam 2020-03-06 10:54:38

Al dat plastic is inderdaad niet mooi. Lekker zo'n pot 🍺

hansenchris 2020-03-06 11:31:18

Prachtige foto's weer , wat een mooie reis tot nu toe.

Geke 2020-03-06 15:42:04

@Mirjam, je mail adres staat toch gewoon in de lijst. Is de mail misschien in de spam terrecht gekomen?

fritsellen 2020-03-06 17:59:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.