Oooo en aaaaaa en gggrrrrrr.

Spanje, Garrucha

Vanmorgen werden we al vroeg gewekt door de vissersboten die de zee op gingen. Tjonge, jonge wat een lawaai. Volgens mij was het nog donker. Ik ben maar met mijn ogen dicht blijven liggen om niet TE wakker te worden.
Toch nog eventjes geslapen en om 8 uur maar opgestaan.

Ontbeten en vertrokken richting Nijar. We wilden daar eens rondneuzen en een paar boodschapjes doen.

Het was rustig rijden. Eerst reden we langs de zoutmeren waar de flamingo's in de verte te zien waren en daarna kwamen we langs de vele velden met de Aloë Vera planten. De planten hadden lange bloemstengels. Dat zal zeker de bedoeling zijn.

Nijar is een mooie plaats maar owee om er een camper kwijt te worden. We waren niet de enigste die rondjes reden. Ook een Engels echtpaar en nog een Nederlands echtpaar waren op zoek naar parkeerplek. Onze navigatie zei steeds dat we de winkelstraat in moesten rijden maar die was veel te smal voor ons dus weer een rondje maken.
Dan maar even zo langs de straat parkeren en ongeveer 700 meter lopen naar de winkel. We wilden meteen een prepaid telefoonkaart voor Frits want de filmpjes vreten internet. Wij hebben kpn en daar mag je 22 GB in het buitenland gebruiken. per maand. Met onze abonnementen zitten we goed maar die filmpjes ........... dus een Spaanse kaart moet uitkomst brengen.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Eerst in Nijar naar een Spar, Simkaarten? No, no, tabacco.
Aha om de hoek is een tabacco. Ja die had een kaart van Lycamobile. 4 GB voor € 10 Die nemen we dan maar. Beter iets dan niets, toch.
Boodschappen bij de Spar gedaan en weer verder. Nijar laten we maar voor een andere keer.

We reden rustig door de bergen en keken uit naar een plekje om de drone te laten vliegen maar steeds als we mooie stukken natuur zagen dan was er weer geen plekje om te parkeren dus verder en ja hoor. Eindelijk zagen we een stukje waar we even konden staan en de drone kon weer even uitvliegen.
We zagen ook enkele leuke witte plaatsjes. Leuk om even te stoppen en ons stokbrood te eten.
Maar daarna gingen we de kronkelweggetjes in. Oei, omhoog en omhoog en dan weer omlaag. Ravijnen aan mijn kant zonder vang-rails. Ik kreeg het er soms warm van fffffffff. Gelukkig maar een enkele tegenligger waar ik niet echt blij van werd.

We willen naar Mojacar, Vorig jaar hadden we daar een heerlijk plekje maar de mooie plekjes waren niet meer voor campers beschikbaar, jammer. Eigenlijk was het er ook vreselijk druk. Vorig jaar had ik hier een paar ansichtkaarten verstuurd, er is er nooit ook maar eentje aangekomen dus dat doen we niet meer. Zullen we maar verder gaan?

Ja, we gaan naar Garrucha en daar staan we nu in de haven. Best weer een mooi plekje.

Onze kaart van Lycamobile van bij de tabacco krijgen we met geen mogelijkheid geregistreerd en dus kunnen we er niets mee. We zijn er wel een uur mee bezig geweest zonder enig resultaat dan maar de winkelstraat in Garrucha en daar vonden we een Vodafoon winkel. Dan daar maar een nieuwe kaart kopen en in de winkel laten registreren. Fffffffffff de juffrouw van Vodafoon sprak geen woord Engels, alleen maar Spaans. Dat ging dus lekker maar met een beetje behelpen zijn we er toch uit gekomen en heeft zij ons de kaart geregistreerd.

Simkaart in een oude gsm gedaan en dan kan die als hotspot gebruikt worden.

Zeg ik tegen Frits, zet even de Vodafoon app op het toestel dan kun je zien wanneer je internet op is.
Had ik toch mijn mond gehouden want ook dat lukt van geen kant. Als je de app installeerd krijg je 10 GB extra voor een bepaalde datum. We hebben er zo tabak van dat ze die 10 GB maar houden.

We hebben de kaartjes maar ver uit het zicht gelegd en de Vodafoon app in de prullenbak gedaan. We hebben er bijna hoofdpijn van.

Toen we weer bij de camper kwamen zagen we de vissersboten binnen komen varen en dat was veel leuker dan die stomme kaarten. Enig om mee te maken.
Er werden heel wat kratten vis uitgeladen. Het water liep me er bijna van uit mond. Grote Gamba's en kreeften die nog met hun poten bewogen. Een grote rog die al in stukken was gesneden en nog veel meer heerlijke visjes en vissen. Trouwens alle vis die van boord kwam was al helemaal schoon gemaakt.

Je kon er geen vis kopen dus we zijn maar naar de camper gegaan en hebben ons eigen potje gekookt.





Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Dag met afwisseling

Marthie 2020-03-09 21:17:24

Ik gebruik al maanden 50000 mb volgens mij is dat 50 gb en dat is bij kpn

henriettes.reizen 2020-03-09 21:59:27

Was er geen vis gevallen van de boot ,,.. weer een leuk verhaal geniet nog en tot volgend verhaal

Marielouis 2020-03-09 22:01:09

@Henriëtte, meen je dat dat je 50gb in het buitenland kunt gebruiken? Dan moet ik nog eens goed de boel nakijken. Bedankt voor de tip en succes met de boel opruimen. @ Marielouise, helaas geen een visje is er gevallen. @ Mathie, gezellig je hier te zien.

Fritsellen 2020-03-09 22:34:11

Wat jammer dat je geen verse vis kon kopen 😏.

hansenchris 2020-03-09 23:10:31

Wij hebben ieder 50 GB per maand per persoon bij KPN en we kunnen de GB’s delen omdat onze abonnementen gekoppeld zijn. Kosten € 30,81 per persoon per maand.

EdGerdieopreis 2020-03-10 16:52:43

@Gerdie ik heb je een berichtje gestuurd want zo'n abonnement willen wij ook wel.

fritsellen 2020-03-10 18:40:36

Ja dat is mijn abbonement krijg dubbele Omdat ik thuis ook kpn heb kost met 37 euro maar daar zit ook nog toestelkosten bij en ik kan het abbonement ook weer verlagen als ik weer thuis ben😂

henriettes.reizen 2020-03-10 19:22:35

@Henriëtte, bedankt voor de info. Wij hebben ook kpn compleet 👍👍

fritsellen 2020-03-10 19:45:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.