Rare snuiters, die Fransozen

Frankrijk, St. Georges Nigremont

We hebben heerlijk weer en zelfs vaak te warm. Op het moment is het overal heerlijk weer denk ik en als ik zo de weerberichten hoor dan gaat de temperatuur in Nederland volgende week ook weer hoge temperaturen krijgen tot 30 graden. Dus Nederlanders maak jullie borst maar nat.........

Wij gaan morgen ons gouden plekje weer verlaten. We hebben een CP gevonden bij een meer. Het is maar 58 km van ons vandaan. Hopelijk hebben niet meer mensen het idee om naar het meer te gaan maar we hebben goede hoop dat er een plekje te vinden is want het is nogal een grote CP, niet echt ons ding maar we gaan er eens een kijkje nemen want dat meer lijkt ons wel iets met deze temperaturen.

Vandaag hebben we nog maar een "vakantiedag" genomen hahahaha.

We hadden het voornemen om vanmiddag naar boven te klimmen naar het kerkje en de expositie waar we gisteren niet naar binnen mochten omdat ik mijn mondkapje niet bij me had. We zullen maar niet te vroeg gaan want dan is weer alles dicht dus tegen drie uur begonnen we aan onze klim met een temperatuur van 27 graden ffffffff.
Boven gekomen zagen we dat het kerkje open was dus even binnen kijken. Het was er donker en net zo sober en eenvoudig als de meeste kerkjes in Frankrijk. Laat ik dat nu net zo apart en mooi vinden. De dikke houten balken van het koor en de ruwe stenen muren, hier en daar een beeld oud en stoffig en daarbij de zon die de
glas-en-lood ramen verlicht. Heel apart en ik vind dat zo mooi.

Na het rondje door het kerkje gaan we naar de expositie. Ik denk, laat ik maar meteen laten horen dat we geen Fransen zijn want het kan vaak zo inspannend worden als mensen mij hun hele levensverhaal beginnen te vertellen terwijl ik er maar weinig van versta. Het zijn vaak maar een paar worden die ik opvang en waar ik dan maar het verhaal zelf bij invul om me een beeld te vormen. Bij binnenkomst kwam de madam al meteen naar onze kant en wees op de fles met gel waar we eerst onze handen mee moesten ontsmetten en liet ons verder op ons gemak rondkijken. De prijzen logen er niet om want onder € 100 was er niets te koop. Er werd dan ook niets verkocht toen wij er waren.
Er waren sieraden te zien gemaakt van kraaltjes en gevilte wol, tassen van stof, gebreide sloffen die weer helemaal versierd met kraaltjes waren, schilderijen en keramiek. Dat laatste vind ik wel leuk en nam een kaartje dat erbij lag om zo de website later te kunnen opzoeken van de maakster. O jeetje, dat was weer helemaal fout gedacht van mij want de madame dacht dat ik een liefhebster was van deze kunstenares en zo kreeg ik als traktatie een heel verhaal te horen en meteen een uitnodiging om eind september naar de workshop te komen waar ook Sabine, de kunstenares, aanwezig zou zijn. Geweldig!!!!!! Ik nam de folder maar aan en stopte hem bij het kaartje in mijn tas. Daarna moesten we nog opgeven waar we vandaan kwamen en waar we logeerden. In de camping-car!! Ah, zei ze, jullie zijn al de derde met een camping-car. Dacht ze nu echt dat we hier stonden met de camper om de expositie te bezoeken????? Potverdikke, ze werd er helemaal blij van. Toch weer een goede daad gedaan, toch?

Na dit expositie bezoek liepen we naar het enigste terrasje hier op het pleintje en lieten ons op een stoel vallen om te gaan genieten van een heerlijke koude rosé want die hadden we wel verdiend. We zaten nog niet helemaal toen we onze bestelling al moesten doorgeven. Tjeetje, die hebben hier haast. Wij kregen hoe dan ook een heerlijke koude rosé in een karaf en nog geen 5 minuten later komt de eigenaar weer naar ons toe. Hij wil gaan slapen maar wij mogen ons drankje rustig opdrinken hoor. Ik zeg, ooo dus we moeten nu betalen? Ja, graag want hij wil nu echt gaan slapen. Het was ook al vier uur in de middag. We moeten €5 hele euro's betalen voor een halve liter rosé, hahaha. Nadat hij het geld gekregen heeft loopt hij naar binnen, zet de muziek uit en doet alle deuren op slot en daar zitten wij dan met ons drankje helemaal op het terras. Wat een mop. Het gaf één voordeel we zaten hier heel veilig wat de corona betreft.



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Een heel leuk en gezellig verhaal ik kijk er iedere dag naar uit ,morgen weer een nieuw avontuur gr M.l

Marielouise 2020-09-11 21:36:26

Fransen en de tijden om iets te eten of drinken brrrrrrr.

Ina 2020-09-11 21:37:04

😂😂😂 weer en blijde gezichten. Uiteraard ook die van jullie na het afrekenen van de heerlijke rosé

Wilma 2020-09-12 06:21:13

@Wilma natuurlijk blije gezichten bij het afrekenen

fritsellen 2020-09-12 20:29:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.