Thiers

Frankrijk, Champoly

Vanmorgen waren we echt wel aan de zeer late kant.

Eerst heerlijk ontbeten en daarna onder de douche. Na dit ritueel (douchen en de badkamer meteen drogen en poetsen) Nog de inhoud van een kastje van de badkamer opnieuw ingeruimd. Eerder op CP of campings gingen we douchen in de daarvoor bestemde ruimten maar dat doen we niet meer. We douchen nu in onze eigen doucheruimte en dus is het handiger om de inhoud van de toilettassen zoals shampo enz enz in een kastje te hebben in de doucheruimte. Zo kom je steeds weer dingen tegen die je wil veranderen en zo wordt zo'n kastje ook weer eens lekker gesopt.
Nadat we klaar waren met onze klussen gingen we weer op pad.

Nooit geweten dat er in midden Frankrijk zoveel hoogte verschil is. We kwamen over cols van dik 900 meter en de uitzichten waren werkelijk adembenemend.

Uiteindelijk kwamen we aan in Thiers waar we nog geweest waren, eigenlijk ....... ik wist niet eens dat deze stad bestond. We reden eigenlijk onze neus maar achterna nou ja eigenlijk onze Garmin die ons weer de vreemdste wegen liet rijden. We weten nooit of hij ons nu in het ootje neemt of serieus is. We moeten het echt zelf wat meer controleren via onze navigatie op een telefoon.
De stad Thiers lijkt ons wel een bezoekje waard dus op zoek naar de CP in de bovenstad. Het weggetje dat tante Garmin ons instuurt is zo steil dat ik het gevoel kreeg dat de camper over de kop ging. Niet normaal maar we kwamen op de CP aan met dank aan tante G

Eerst wat eten en dan naar het centrum.
We nemen de Gymbals mee want ik ga er ook eens even mee oefenen dus Frits krijgt geen rustig moment mee. Het kan zijn dat ik hem zo maar loop te filmen. We gaan het meemaken.

Het centrum van Thiers is heel oud. Huizen uit de jaren 18 honderd, prachtig.
Het gaat wel steeds berg op en berg af, een hele klim partij dus we hebben wel een biertje verdiend en daar treffen een Belg die ook vlaams spreekt. hij vertelt ons dat zaterdag a.s. de tour hier langs komt en vraagt of we daar voor hier zijn. Nou nee hoor, niet echt .............. Hij begint een verhaal overde politiek in België. Tja ook schrijnend maar waar gaat het nog normaal?

We zijn hier voor de ontspanning en niet om ons te ergeren over dit soort zaken. Dat doen we thuis wel weer. We rekenen af en gaan klimmen de weg weer omhoog op weg naar de camper. Het is warm, 28 graden ffffffff en dan die klimmen erbij ffffffffffffff.

Bij de camper gekomen staan er meer campers die aan de avond weer vertrekken. We blijven hier met 2 campers over. Een Fransman en wij. Eigenlijk heb ik die mensen nog niet buiten gezien hahahahaha. Ik heb er alle vertrouwen in dat er geen engerds in zitten.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Leuk verslag. Foto's vergeten?

hansenchris 2020-09-09 20:20:41

Er was iets mis met de foto's maar nu staan er toch nog foto's 😁

fritsellen 2020-09-09 20:36:50

Jullie maken wat mee wordt het boek toch een triller Maar er zijn toch nog mooie dingen overal ? Nog veel plezier daar en zit nu al te wachten wat er morgen is gebeurd gr M.l

Marielouise 2020-09-09 21:27:56

En nu met leuke foto's 😀👍

Hansenchris 2020-09-09 22:10:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.