Workum

Nederland, Nijhuizum

Vandaag een mooi ritje gemaakt naar het leuke plaatsje Workum, een tip van onze buurman om naar de familie Abma te gaan.

Een mooie CP met alles erop en eraan. Geen sanitair maar dat hebben we zelf bij ons. Kosten?? Betalen wat je gebruikt zoals water, stroom, lozen en tanken. Hoeveel?? Wat je wil geven. Sitecode 9049 CC.

Dat is toch wel heel netjes. Mensen zijn heel enthousiast over deze CP en betalen vaak nog meer dan ze gebruikt hebben. Wij kregen net het laatste plaatsje. Hadden wij even geluk. Na ons ging het bordje VOL op het hek.

Mooie afstanden tussen de campers i.v.m. de Corona en zodoende worden er minder campers op de camperplaats toe gelaten. Afstand houden tussen de gasten is ieder zijn eigen verantwoording. We moeten ons aan de regels houden want we zijn tenslotte allemaal reizigers. Maar het valt me op dat de mensen tot nu op onze trip goed afstand houden ook in de winkels en zich goed aan de regels houden.

Wat een lieve mensen zijn de beheerders. Een echtpaar op de boerderij en zelf ook camperaars en dat is altijd heel prettig want zij weten wat een camperaar nodig heeft.

We blijven nog even hier want de omgeving is prachtig. Morgen willen we met de fiets naar Hindelopen. Dat is van ons uit maar 9 km heen. A peace of cake toch.

Vanmiddag gingen we met de fietsen naar het plaatsje Workum en we ontdekten een heerlijke ijskraam met ambachtelijk ijs, mmmmmm en ook nog wel heel dicht bij ons in de buurt.
We hebben heerlijk gewandeld maar toen werd de lucht een beetje donker. Even op de buienradar kijken en daar zagen we dat we beter snel terug naar de CP konden gaan wilden we droog blijven.

En ja hoor, we waren misschien 10 minuten thuis toen het begon te regenen. Tijd om lekker onder de douche te gaan en toen we daar klaar mee waren scheen het zonnetje weer volop. Frits gaat nog even achter op de camper de sticker verwisselen van www.fritsellen.nl naar www.fritsellen.com. Alweer een klusje geklaard.
Nog maar even met de fietsen een paar boodschapjes halen en daarna nog heerlijk buiten zitten.
Zo nu en dan komen de kippen langs lopen en zoeken een koel plekje onder de camper.

Het is hier volop genieten.


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

We hebben deze trip ook gedaan Hindeloopen daar logeerde we is leuk van daar uit gingen we met de fiets naar Makkum een porcelein fabriek mooi met mooi weer is alles mooi daar en lekker rustig

Marielouis 2020-06-19 20:51:20

Dat wordt eieren zoeken morgen. Leuk hoor.

Frans van Egmond 2020-06-19 20:51:44

Ouch met de kippe op stèk dao of ? Zuut der fantasties oet. Geneet dervaan !

Mirjam 2020-06-19 21:19:20

Mooie omgeving met leuke plaatsjes , hebben er vaak gekampeerd met onze jongens , mooi Surf , vaar en vis gebied ! Geniet ervan 🌞🤗

Greet v Dijk 2020-06-19 22:31:07

Erg leuk om, met gezonde jaloezie😊, te lezen hoe jullie genieten. Wij hopen dat onze camper eind volgende week gerepareerd is. Het wachten is op printplaten. Het zit wat tegen😏. Maar als het zover is ........

EdGerdieopreis 2020-06-19 23:04:52

Als je in Workum bent, moet je toch ook naar het Jopie Huisman museum gaan. Een aanrader!

Herman en Slie 2020-06-19 23:17:58

@ Om het museum van Jopie Huisman in te komen moet je nu eerst tickets bestellen via internet. Er kunnen nu maar een aantal mensen binnen zijn ivm de corona regels. We zijn er gisteren langs gewandeld en zagen mensen buiten in de rij staan wachten. @ ach Gerdie is dat nog altijd van de achterbak? Hopelijk wordt het nu snel gerepareerd, sterkte ermee.

fritsellen 2020-06-20 08:36:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.