Een korte en een prachtige route

Frankrijk, Chauffailles

Vandaag hebben we weer een prachtige route gereden. We zijn richting het westen gereden. Eigenlijk een weg waar je zelden komt. Als je naar Frankrijk op vakantie gaat dan is dat meestal naar de kust in het zuiden of het westen of de Ardèche of Dordogne maar zo midden het land door zwerven doe je niet zo vaak. Wij in ieder geval niet. Het landschap is hier geweldig.
We rijden kilometers tussen de druivenvelden. Berg op en weer af en allemaal mooie wegen geen enge smalle kronkels vandaag en dan komen we bij een allerliefst dorp, Chauffailles en laat hier nu ook nog een CP zijn. Het is dan ook snel beslist, hier blijven we vandaag.

We staan aan de rand van het dorp en het zou 500 meter naar het centrum zijn maar eerst eten we een broodje. Stoelen lekker naar buiten en daar zitten we weer. Wat hebben we het toch weer zwaar.

Na de lunch lopen we richting het centrum. De kinderen komen net uit school en dat zijn bijna de enige mensen die we hier zien. De winkels zijn dicht maar dat is normaal om deze tijd. Het valt ons op dat er veel panden te huur staan in het centrum. Corona staartje??????
We lopen er een rondje en dan gaan we weer terug naar de camper. We komen nog langs een Carrefour waar we nog een paar boodschapjes halen en dan gaan we weer buiten op onze stoelen zitten nadat we ook nog even langs het hertenkamp zijn gelopen.

Ik heb al sinds we hier staan op de CP rookpluimen gezien net halverwege de heuvel. Ze zijn daar vast rommel aan het verbranden. Wij laten de rookpluimen de rookpluimen en halen onze jeu de boules ballen eens te voorschijn en gaan een potje jeu de boules spelen. Wat zelden gebeurd, gebeurd nu, ik ben aan de winnende hand, jippie!!!

Na een paar spelletjes zijn we wel aan een drankje toe en gaan we weer zitten. De rookpluimen zijn nu wel heel groot geworden zien we. Fffffff, je zal er maar naast wonen kun je de ramen dicht doen met deze heerlijke temperaturen. En dan horen we in ene keer de sirene. Het zal toch niet een brandweer auto zijn ..................... jawel hoor en al snel volgt een tweede. Ze gaan richting de rookpluimen.
Al snel is het vuur onder controle denk ik want de rook wordt minder en minder.

Tijd om te gaan koken en dat gaat Frits vandaag doen. Hij gaat ook een pan-pizza maken met zalm en al snel staat er een heerlijke maaltijd klaar met een wijntje.
Na het eten lopen we nog naar het kasteel met zijn grote visvijvers en zo lopen we weer heel wat stapjes voor onze stappenteller. We hebben vandaag ons best weer gedaan.

Morgen gaan we weer een stukje verder.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Jullie zitten in een mooie omgeving met prachtige 🍷

hansenchris 2020-09-07 20:32:03

Heerlijk vandaag hier ook mooi weer vanmiddag met de auto tot pelikaan en toen naar boven gelopen en later heerlijk in het zonnetje op het terras van de golf club weer een vacantie dag hopend morgen ook We hebben weereen weekend in oktober geboekt naar oostkappele was aanbiedingheerlijk volgende week naar oost Zaan ,,,,gr

Marielouose 2020-09-07 20:52:53

Comme Dieu en France haha

Jovita 2020-09-07 21:33:57

Eur leve is op dit momint es wie bij God in Fraankriek....geneet geneet geneet !!!

Mirjam 2020-09-08 10:07:02

Jullie manier van camperen: Zo herkenbaar! Niet noodzakelijk kilometers vreten en graag op verkenning in niet-overlopen streken. Heerlijk om te lezen!

Fred & Els 2020-09-08 15:27:51

@ Ja Hansenchris, de wijntjes zijn hier heerlijk. Ik kan ze van harte aanbevelen. @o Marielouise wat heerlijk, weer een vakantie in zicht. Geniet er maar heerlijk van. Laat Frits het maar niet horen "op het terras van de golfclub" hahaha hij gaat zo met jullie mee. @klopt helemaal Jovita, zo gelukkig als God in Frankrijk. @Mirjam, veer goon gewoen door met genete. @Fred & Els, heerlijk is deze manier van camperen. Wij hebben het eigenlijk afgelopen winter in Spanje leren kennen en willen nooit meer anders.

fritsellen 2020-09-08 19:45:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.