Murcia

Spanje, Murcia

Vandaag gaan we de stad Murcia bekijken.

Murcia is een stad en gemeente in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Murcia en de zevende stad van Spanje. Het is nog steeds mysterieus wanneer Murcia nou ontstaan is, maar er wordt van uitgegaan dat de roots van de stad rond 830 liggen, toen de Moren aan de macht waren. Door het aanleggen van een groot netwerk aan irrigatiekanalen kon de landbouw opbloeien en werd Murcia meer en meer welvarend. Murcia werd nog welvarender door de papier en zijde industrie (de eerste van Europa!). In de 18e eeuw was deze industrie ook heel booming, en veel van Murcia´s gebouwen stammen ook uit deze tijd.

De tram naar Murcia stopt hier op loop afstand. Bij de tramhalte moeten we kaartjes uit de automaat halen en dan is het maar even wachten eer hij eraan komt.

Aangekomen in de stad gaan we eerst een bezoekje brengen aan de Kathedraal. Met stip op nummer één qua bezienswaardigheden. Bijzonder is dat kerk gekenmerkt wordt door veel verschillende bouwstijlen. Je vindt er gotieke, barrokke en renaissance stijl elementen. Kijk vooral even omhoog en je zult meteen een foto willen maken, zo mooi zijn de authentieke elementen. Maar vergeet ook het glas en lood niet! Vooral als de zon er doorheen schittert, is dat onweerstaanbaar mooi.

Na ons bezoek lopen we nog door de straten en winkelcentrum van de stad. We lopen langs de Segura, de rivier die door de stad loopt.
We nemen nog een terrasje en dan de tram weer naar de CP.
Even uitrusten en dan nog wat boodschappen halen in het grote winkelcentrum want morgen gaan we weer verder.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.