Een onverwacht kort ritje vandaag

Frankrijk, Chevagnes

Vanmorgen weer vertrokken vanuit Moulins en geloof het of niet maar toen Frits de fietsen op de fietsendrager zette ontdekte hij dat nu mijn achterband helemaal plat was. Nou ja, niet te geloven!!!!!!!! Eerst de fiets van Frits en na 1 dag de mijne. Het lijkt wel te spoken.

Vanmorgen vertrokken met het idee om Macon en Dijon voorbij te rijden. Frits denkt dat deze streek ook nog wel oranje gaat worden. We kunnen nu nog net door de veilige gele streken rijden.

In Moulins konden we ons chemisch toilet niet schoon maken omdat in Moulins alleen met jettons betaalt kan worden en waar krijgen we die nu weer??? Vreemd eigenlijk, ze plaatsen allemaal nieuwe zuilen en allemaal weer betalen met jettons. Waarom niet gewoon met je bankkaart betalen of credit kaart?
We gaan maar rijden. We komen vast nog service stations tegen.

Wat is het toch droog in Frankrijk. Het stuift overal enorm waar tractors rijden over het land. Als we eerst met de raampjes open rijden doen we ze nu maar snel dicht bij de grote stofwolken.
In Chevagnes komen we ons 1ste service station tegen met ook mooie camperplaatsen erbij. Zullen we hier blijven???????? Maar we willen eigenlijk een stuk rijden. Nee dan toch maar niet. We rijden nog even wat.

Maar na een paar kilometer komen we in de buurt van de Loire en kijk eens daar .............. dat is ook wel een mooie plek aan het laterale kanaal van de Loire. Zullen we toch maar .................... kunnen we douchen hier en meteen ook aan de service als we morgen weer verder willen. Dus we zoeken hier een mooie plekje. Er zijn 10 CP. Er is een klein haventje en dat is altijd weer leuk en ook weer allemaal gratis.
Gratis lozen en voor €2,00 de watertank weer vol dus maar lekker poedelen hier.

Het is warm, 33 graden, we draaien de luifel uit, zetten de stoelen en tafel buiten en gaan onze braadharingen eens meester maken waar we nog een pot van hebben vanuit Nederland anders gaan die haringen strakjes weer mee naar huis en daar beginnen we niet aan.

Frits gaat eens kijken of hij mijn fietsenband kan plakken en ik ga poedelen. En ja hoor, als ik weer buiten kom zie ik weer een gemaakte fietsenband ffffffff.
Nadat Frits ook gedoucht heeft maken we een wandelingetje naar het haventje en daar zien we een jongeman die aan het vissen is en zijn hengel staat wel heel strak als hij zijn vis gaat binnen halen. Dat moet ik even zien en ja hoor, een kanjer van een karper.
Natuurlijk moet ik wel even een foto maken van die grote vis, wat een beest maar ik houd niet zo heel veel van zo'n beest vooral niet als er beweging in hem komt dus ik blijf op gepaste afstand.

We zien nog een boot uit Waspik (Nederland). Leuk, we maken een foto om aan Huub te sturen. (grapje)

Als we in de middaguurtjes zo heerlijk buiten zitten staat er in ene keer een vreemde vrouw voor mijn neus. Of ik Frans spreek of Duits. Nou dan liever Duits als het de madam niets uitmaakt.
Had ik maar niets gezegd en gedaan of ik doofstom was maar tja dat had waarschijnlijk niets uitgemaakt want ze had een grote tas bij zich met inhoud. Dat heb ik weer!!

Ze was een naaister en onder het vertellen door haalde ze de ene servet en theedoek na de ander uit haar tas. Tafelkleedjes, servetten en ik weet niet wat nog meer. Natuurlijk met een geborduurde camper erop (een totaal ander type dan wij hebben maar voorruit het was een camper)

Daar kwam ze met een witte theedoek, so schön!!! Ik dacht slim te zijn en zeg, "oei wit en dat in een camper." O dat was geen probleem want een vlek was niet erg, even erop spritsen en dan de wasmachine in en het is eruit. Maar ik heb toch geen wasmachine bij me!
Geen probleem want ik kon het ook cadeau geven.

Het begon me te vervelen en de prijzen waren ook niet mis. Ik vind €8 voor een theedoek of 1 servet veel te veel en €15 voor een tafelkleedje wat ik niet gebruik ook. En die theedoeken haal ik thuis wel bij de Hema net als de rest.
Nee hoor, ik had niets nodig en ik verzekerde haar dat we in Nederland dat spul niet meer gebruiken. Maar ik kon de theedoek ook alleen voor de glazen gebruiken probeerde ze nog. Nee hoor, ik heb thuis de kasten ermee vol liggen.

Ze had wel in de gaten dat ze niets kwijt aan me werd en ik zag dat ze de campers allemaal af ging lopen maar die stuurde haar al meteen weg en ze hoefde ook niets te laten zien. In Spanje komen ze vaker met die heerlijke sinaasappels langs de campers en die koop ik wel eens want ze zijn heerlijk maar dit vrouwtje vond ik te duur met haar spullen om haar een pleziertje te doen.

We hebben vanavond zeker tot half 10 nog buiten gezeten met tussen pose van de persconferentie van onze premier Mark Rutte. Het is toch erg dat het virus weer zo op rukt en dan vooral onder de jongeren. Tja ................. wat doe je eraan? Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten, toch?
Wij blijven heerlijk in onze bubbel en dat bevalt goed.

Wij kijken nog even sterren met onze sterren app. Trouwens een leuke app, sky map, zeer de moeite waard.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.