Fort Bravo

Spanje, Tabernas

Vanmorgen een beetje op tijd vertrokken voor ons doen dan. We willen naar fort Bravo en dat is ongeveer 50/60 km rijden.

Fort Bravo is gelegen in de enige woestijn van Europa op slechts 2 km van het dorp Tabernas en vormt al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw het decor voor zeer veel films. Regisseurs van over de hele wereld ontdekten dit stukje Spanje, uniek vanwege het afwisselende landschap en het aangename klimaat dat het mogelijk maakt om het hele jaar door te filmen. Zowel in de woestijn van Tabernas als in de ‘filmdorpjes’ eromheen werden (gedeeltes) van kassuccessen opgenomen. U kent zeker één of meerdere films uit deze regio, bijv. Bud Spencer & Terrence Hill, Once upon a time in the West, Indiana Jones and the last Crusade, Young Indiana Jones, Laurence of Arabia, The good, the bad and the ugly, Astrix & Obelix, Zorro, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Hoewel er alleen in Fort Bravo al meer dan 200 films zijn opgenomen, staat de teller nog steeds niet stil. Nog steeds wordt dit ‘Western-dorpje’ gebruikt om (gedeeltes van) films, commercials en videoclips te schieten.

Op dit moment trekt de bekende regisseur Ridley Scott (Thelma and Louise, Gladiator, Black Hawk Down, Blade Runner, Robin Hood, Prometheus, etc.) door de regio Almería om opnames te maken voor zijn nieuwste film ‘Exodus’ met in de hoofdrol Christian Bale (o.a. Batman). Dus als u in de buurt bent, zou u zo maar in een film terecht kunnen komen, want ze zoeken nog steeds veel figuranten.

Wij gaan het allemaal eens met eigen ogen zien.
We zien 2 shows, eentje binnen in de saloon en een show in Main Street, drinken een flesje bier in de saloon en gaan weer voldaan naar de camper.

Veel meer hoef ik er ook niet over te vertellen. De foto's zeggen genoeg.

Onze YouTube filmpje is ook klaar
https://youtu.be/jaV8z8iFqwI

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

De waans diech ech in 't Wèlde Weste dao....sjiek zègk !

Mirjam 2020-03-07 16:25:47

@Mirjam, hier werden veel westers opgenomen en de omgeving hier leent er zich uitstekend voor.

fritsellen 2020-03-07 16:47:37

Dit is weer heerlijk virtueel mee-genieten. Muchos gracias!

Fred & Els 2020-03-07 18:06:26

Mensen , wat een belevenissen weer toppy.

Suus 2020-03-07 18:35:04

Dat is gaaf geweldig wat maken jullie toch mee kijk weer uit naar het volgend verhaal geniet ervan gr M.l

Marielouise 2020-03-07 21:11:31

Wat leuk in het westerndorp. Dat was in de zomer van1986 nog zonder shows e.d. Mooie dag zo.

Hansenchris 2020-03-07 22:01:13

@ het was weer een speciale mooie dag. Hansenchris, er zijn nu 2 shows per dag. Morgen gaan we weer verder. We slapen nu op de film lokatie.

Fritsellen 2020-03-07 22:34:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.