Een mooi historisch dorp

Frankrijk, Champoly

Onze "vreemde" buurman stond vanmorgen weer in ene keer op de CP. Gisteren in de namiddag kwam hij aanrijden, een Fransman. Maar er ging geen deur of raam open, nee hoor hij bleef binnen. Ik zeg wel "hij" maar was het wel een "hij"? Geen idee want ik heb hem/haar niet gezien.

Frits kreeg al het idee dat de beste persoon misschien van een Franse ANWB was die de camper was gaan ophalen voor iemand en dat hij/haar zo lang had gereden dat een rustpauze geen overbodige luxe zou zijn.

Mijn idee was dat het misschien wel een crimineel was die op de vlucht was en niet gezien wilde worden. Ik zag het al helemaal voor me.
Ik lees graag thrillers dus vandaar .................

Tegen een uur acht 's avonds reed hij weg.
"Zie je wel", zei Frits. "Hij/zij heeft wat geslapen en gaat nu weer verder."

Rond half 2 werden we wakker van een auto. Hé, nu nog een nieuwe camper???? Nou die heeft zeker lang doorgereden om zo laat nog een slaap plek te zoeken, en we sliepen weer verder maar toen we vanmorgen de gordijnen open deden, zagen we dat de nachtelijke camper van hem/haar was.
Weer helemaal afgesloten. Ramen dicht, deuren dicht en de gordijnen dicht.

Het was ons nu wel duidelijk dat hij/zij niet van de Franse ANWB was maar wie dan wel.

We zullen het nooit weten want wij zijn weer verder op pad gegaan tot we Champoly tegen kwamen. Er zou een CP moeten zijn met service. We gaan eens kijken of het iets is en ja hoor. Het is weer een uniek plekje met een prachtig uitzicht. Plaats voor 2 campers en 150 meter van het dorp af en wat voor een dorp. Prachtig. We krijgen er niet genoeg van om foto's te maken.
We komen langs de lagere school en wat je hier nog heel veel ziet is dat de school bestaat uit een groot gebouw. De ene kant is voor de jongens en de andere kant voor de meisjes. In dit dorp is dat niet geval maar hier hebben ze buiten op de speelplaats nog toiletten met roze houten deuren. Heel apart in deze tijd.
Naast de school is de Mairie en ook dat is weer een echt mooi Frans huis al mogen de planten voor het raam wel een scheut water hebben. Zo maken we een rondje door het dorp en het ene huis is nog mooier dan het ander. Echt Frans.
We zien de Salon de Thé, (helaas gesloten) de bar (op dit moment gesloten), een restaurantje (gesloten). Ze zijn niet alleen gesloten omdat ze pauze hebben, nee ze zijn gewoon leeg geruimd.
Hier zal de corona misschien ook hebben toegeslagen en hebben ze de bedrijfjes hun deuren moeten sluiten. Jammer.


Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Nou je kunt een boek schrijven en verder komen we er achter van de camper naast jullie spannend gr M.l

Marielouise 2020-09-08 20:28:48

Erg leuk verhaal.

cor-en-wils.reisverhalen 2020-09-08 20:53:17

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ ze noemen mij altijd Columbo. Dit had echt iets voor mij geweest. Wij hebben het een keer aan de westkust gehad en dachten precies hetzelfde als jullie.

Wilma 2020-09-08 20:55:07

Ik vind het geweldig om jullie verhalen te volgen.πŸ‘πŸ‘πŸ€—

Ludo vantongerloo 2020-09-08 22:27:02

Wat weer leuk geschreven

Beppie 2020-09-08 23:59:21

leuk weer.

suus 2020-09-09 06:50:11

Gezellig om jullie verhalen te lezen.

Annemie 2020-09-09 10:43:04

Leuk een mooi verhaal en foto s groetjes uit nieuwstadt

Jacob 2020-09-09 13:52:39

@ dank jullie wel voor jullie leuke reacties xx

fritsellen 2020-09-09 19:01:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.