Een heerlijke wijn inkopen

Frankrijk, Avignon

Het wordt een regendag volgens de weerberichten dus gaan we weer iets noordelijker.
Maar eerst rijden we nog even langs de Cave Pilote de Gallician in Vauvert waar we onze heerlijke wijnen gaan inkopen want tjonge, tjonge die is toch zo heerlijk.
We zien weer van alles wat we heerlijk vinden 😊 en slaan maar een voorraadje in en brengen de dozen naar de camper. Het zijn ongeveer 80km naar Chateau neuf du Pape waar we heen willen.
Tegen 10 uur begint het te regenen en het houdt voorlopig niet meer op. Het komt er soms met bakken uit. De Engelsen zeggen niet voor niets: it's raining cats and dogs. Zo hard regent net dus.
Als we bij Avignon komen zien we een boel agenten op motors. Overal zien we het blauwe zwaailicht, verkeer moet stoppen en straten moeten leeg gemaakt worden.
En dan komen er wel een stuk of 8 zwarte auto's ook met blauw zwaailicht langs vliegen. Hoog bezoek??????
We denken van wel want als de stoet voorbij is vertrekken de agenten weer die langs de straten stonden en is alles als voorheen.

We rijden door en vinden een CP bij de oude ruïne in Chateau Neuf du Pape. De stenen die nog over zijn van het oude chateau 1315. Vanaf de CP loopt een smal steil weggetje naar het dorp.
Tussen de buien door lopen we een stukje de weg af maar niet te ver. Morgen zou het weer droog zijn en daar gokken we dan maar op om dan het plaatsje te gaan bekijken..
Nu gaan we naar de camper terug en maken het ons gezellig.

We doen de kachel aan, nemen een glaasje wijn, een zak Spaanse chips en gaan een spelletje kaarten. Dat is wel knus zo in de camper met dit weer.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.