Gevonden.

Spanje, Palamos

Eindelijk hebben we de zon gevonden. Het was even zoeken maar we hebben hem.
Mijn ochtendwandeling naar de containers om rommel weg te brengen was heerlijk. Wel fris maar de lucht begon al mooi blauw te kleuren en daar houd ik wel van. Tegen 9 uur waren wij weer onderweg met een uitstekend humeur. Wat zon al niet kan doen met een mens.

Vandaag willen we doorrijden tot Palamos. De stad ligt aan de Costa Brava . Het is een kleine stad met 18.000 inwoners en ligt aan het noorden van een grote baai die goede mogelijkheden biedt om te zwemmen, surfen en zeilen.

We moeten hoognodig tanken maar willen niet teveel diesel nemen omdat het in Spanje een heel stuk goedkoper is dus maar even een paar litertjes halen om Spanje te kunnen bereiken.
Bij de supermarkt kost de diesel € 1,46 en dat is voordeliger dan bij een gewoon tankstation waar je snel 10 tot 20 cent per liter duurder uit bent. In Spanje kost 1 liter ongeveer €1,19 dus ............

Maar eerst rijden we door het mooie Franse Boulou. Het ligt tussen de Middellandse zee en het Albères massief, het kuuroord Le Boulou profiteert van een bijzondere geografische ligging.
De Thermen, zijn hoog gelegen in een groen overgoten park met exotische boomsoorten. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van hart- en vaatziekten, en darmaandoeningen. Een thermisch wellnesscentrum voor schoonheidsbehandelingen en ontspanning is speciaal voor mensen die zich willen opladen.

Wij rijden door en komen door het toeristische Perthus met zijn vele winkeltjes.
Het dorp ligt 271 meter boven de zeespiegel, op de heuvel van dezelfde naam. De originaliteit van Perthus (in het Catalaans El Portús) ligt in het feit dat de afbakening van de grens in 1659, het Verdrag van de Pyreneeën, hem toe stond om te trainen in zowel Frans en Spaans grondgebied, gewoon de straat oversteken om het land te veranderen.
Bovendien is het gemeentelijke grondgebied (420 hectare) tussen Roussillon en Vallespir en biedt talloze mogelijkheden voor natuur ontdekkingen of op de Alberes wiens laatste uitlopers baden in de Middellandse Zee of de bergen van Vallespir.

We passeren de grens naar Spanje waar we de komende tijd zullen vertoeven. Vandaag beginnen we in Palamos op CP Empord Area Autocaravanas. We vinden een mooi plekje en zetten de stoelen buiten want dat kan nu. Er is een heerlijk zonnetje. Even wat vitamientjes vangen.

We rommelen wat aan, drinken een drankje en maken kennis met onze buren.

Morgen gaan we een fietstochtje maken naar Palamos.







Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat jullie nu zon hebben en dat het water nu in de watertank blijft. Fijne reis verder.

hansenchris.op.weg 2020-01-09 21:33:25

Leuk, dat is lang geleden dat ik daar geweest ben , leuk om die reis nu weer te lezen! Veel plezier en stuur gauw wat zon😘

Jovita 2020-01-09 21:53:27

Lees 't verslaag 9 vaan de 10 kier 's mörges bij 't ontbijt, zit hei mèt te genete vaan dat geer de zon eindelek gevoonde höb, heerlek extra vitamiensjes opvaange noe :-) Geneet dervaan...enne....'n klein bitsje zon zouw hei ouch hiel aongenaom zien dus ???? ;-) XXX

Mirjam 2020-01-10 09:19:10

Met de zon is alles mooi!

Marjon 2020-01-10 14:08:25

Gelukkig maar.

fritsellen 2020-01-10 18:12:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.