Bijna thuis

Frankrijk, Chaudeney sur Moselle

Nog een dikke 300 km en we zijn weer thuis. We staan nu net iets ten zuiden van Toul.
Vanmorgen toen we gingen tanken zag ik dat de winkel van het tankstation open was dus snel wat extra brood kopen want dat was bijna op maar wat een prijzen hier. Alles kost bijna een vermogen. Een zak koekjes, €7,50. Ik ben Spaanse prijzen gewend ...............
We rijden een stukje door, Het is heerlijk weer en we nemen even een rust pauze. Het is niet druk op de weg en even later wordende motoren weer gestart en gaan we verder. We zien bij de tolpoortjes veel politie maar we kunnen gewoon doorrijden.
We naderen Lyon en rijden mooi om de stad heen. We rijden over de Rôhne en langs het grote voetbal stadion. Er is bijna geen verkeer. Alleen vrachtwagens en een paar campers. We passeren Dyon en daarna gaan we weer eventjes koffie pauze houden. En zo gaan we door en door.
Vandaag leggen we ongeveer 900 km af. We zijn pas laat op een plekje om te slapen. We zijn moe.

Morgen nog een dikke 300 km via Luxemburg, België naar Nederland als ze ons tenminste willen hebben.

Er moet me toch ookeven iets van het hart.

Het valt me steeds vaker op dat er mensen zijn die meteen klaar staan met hun oordeel terwijl ze er geen benul van hebben hoe alles in elkaar zit. Op de social media wordt er geregeld over gediscussieerd dat mensen die terug komen uit Spanje of Portugal of van waar dan ook bijna gelijk staan aan een crimineel.

Waar hebben die mensen het toch over.
Weten zij hoe het allemaal gelopen is? Ik denk het niet.
Denken ze dat wij graag terug wilden komen vanuit onze veilige plek? Dat denk ik ook niet.
Weten ze hoe de overwinteraars steeds op het verkeerde been werden gezet? Nee dat ook niet.

Dat ons via instanties nadrukkelijk op het hart werd gedrukt dat we moesten blijven waar we waren. Omdat dat veel veiliger was voor iedereen. Voor ons zelf en voor onze medemensen.
Plotsklap kregen we te horen dat we in quarantaine waren en niet mochten vertrekken. Hé?
Dan werd ons weer gezegd dat het niet zo erg was. We mochten best fietsen hoor, daarbij kregen we te horen dat het maar voor 2 of 3 weken zou zijn.

Dus dachten de meeste mensen, dan blijven we toch 2 of 3 weken hier.

De Nederlandes ambassadeur verzocht ons om ons niet te verplaatsen als we op een veilige plaats waren.
De NKC stuurde al zijn leden een mailtje met een oproep aan alle camperaars om meteen naar huis te gaan.

Wat moeten we nu? We mogen hier helemaal niet weg en eigenlijk willen we ook niet weg.
Zodra je je buiten de hekken van de camperplaats begaf zou je een fikse boete krijgen werd ons verteld en zo ging het maar door en wij allemaal maar steeds twijfelen. Moeten we nu blijven of vertrekken.
De volgende dag hoorden we weer dat als we nu niet zouden vertrekken we wel eens voor 3 maanden hier moesten blijven. Het behoorde tot de mogelijkheden.

Het was dan ook vaak het gesprek van de dag bij de camperaars. Corona en wat moeten we nu?
Dan werd er ook nog aan de mensen getrokken door het thuis front. Kinderen die hun ouders de raad gaven om te blijven omdat het veel veiliger was voor hun en zo gingen de dagen en weken voorbij. We bleven maar twijfelen en twijfelen.

Wij zelf hebben uiteindelijk er toch maar voor gekozen om terug te keren en thuis dan maar in quarantaine te gaan want we willen niet dat mensen ziek van ons kunnen worden.
Op onze camperplaats voelden wij ons veilig, veel veiliger als nu en je met allerlei mensen in contact komt. We wassen onze handen steeds maar weer en weer. In Nederland is het allemaal veel erger dan in Spanje, dat weet ik wel en nu worden we ook nog met de nek aangekeken.

Het moest me even van het hart.

Wij gaan strakjes als we in quarantaine zijn onze heerlijke herinneringen vast leggen en weer nieuwe plannen te maken voor een nieuwe trip want als alles weer een beetje gewoon wordt dan gaan we er zeker weer vandoor.


Geschreven door

Al 19 reacties bij dit reisverslag

respect voor jullie mooi je eigen ding doen en je niet laten beïnvloeden de beste stuurlui staan aan wal lekker over 300kilometer weer thuis in jullie eigen omgeving de mensen moeten zo nodig een mening hebben heerlijk dadelijk weer thuis en weer mooie plannen maken en als alles weer voorbij is lekker weer genieten groetjes en nog een veilige thuis reis morgen

jeanne 2020-03-18 22:01:56

respect voor jullie mooi je eigen ding doen en je niet laten beïnvloeden de beste stuurlui staan aan wal lekker over 300kilometer weer thuis in jullie eigen omgeving de mensen moeten zo nodig een mening hebben heerlijk dadelijk weer thuis en weer mooie plannen maken en als alles weer voorbij is lekker weer genieten groetjes en nog een veilige thuis reis morgen

jeanne 2020-03-18 22:02:05

Fijn dat jullie weer bijna thuis zijn. Ik ben het helemaal met je eens. De berichtgeving was ronduit verwarrend. Maak dan maar eens een keuze. En het is van deze tijd dat velen precies weten hoe het zou moeten zonder de juiste informatie. Leg het maar naast je neer. Aan deze mensen heb je niks.

EdGerdieopreis 2020-03-18 22:02:07

Goede keuze. Het is jullie leven zoals je dat zelf invult. Een ander kan niet voor je denken. Hou jullie haaks. Een schone groet uit Marokko.👊

hansenchris 2020-03-18 22:06:31

Wat een bemoeienis van mensen doe het niet mee maken ,ik ben blij als je weer veilig in maastricht bent en vooral voor je moederbord morgen in maastricht knuffel

Marielouise 2020-03-18 22:15:28

Iedereen weet het beter, maar jullie eigen beslissing is de beste, goede reis en gezond weer thuis

Annemie 2020-03-18 22:24:46

Van mij mogen jullie er weer In !!LOL

Jo 2020-03-18 22:40:24

Voor morgen welkom thuis en laat ze maar lulle.

R.Boogaers 2020-03-18 23:55:31

Dat het je heel goed omschreven hoe wij dit allemaal beleven, en hoe de media werkt. Succes voor jullie laatste stukje groetjes Koos en Annet

Annet 2020-03-19 07:01:05

Oost , West thuis best en dan heerlijk uitrusten op je eigen stoel ...succes met de laatste km

Geke 2020-03-19 07:38:45

Jullie hebben goed gehandeld.

Roze-Riet 2020-03-19 07:57:47

Mooi omschreven en duidelijk. Iedereen laat zich gek maken en dat vaak door anderen. Fijn dat jullie weer bijna thuis zijn en zal je verhalen gaan missen.

Wilma 2020-03-19 08:00:50

Geer höb good gedoon, neet niks noe um op kort termijn trök te rije. Wins uuch 'n behawwe thoeskoms...nog veilege kilometers tot thoes ! Laot de lui mer kletse, ze wete neet beter ! Dikke knoevel en dikke poen XXX

Mirjam 2020-03-19 08:11:29

Dank voor de mooie èn informatieve verslagen van alweer een indrujkwekkende reis! Succes met de laatste loodjes, kom goed thuis. En, JA, ook wij doden deze ongewisse tijd met het wegdromen in de vele reizen die we al mochten maken. Groeten en probeer gezond te blijven!! ToiToiToi!!!!!

Fred & Els 2020-03-19 08:31:56

Goed besluit je moet je eigen hart volgen, prachtig geschreven Home Sweet Home, veilige laatste kilometers en thuis genieten van de mooie herrineringen ! Leuk om jullie camper ervaringen te mogen volgen. Liefs Greet

Greet 2020-03-19 09:42:48

Wij hebben ons altijd afgevraagd: wat zouden wij doen? Nou, zelfs veilig thuis kwamen we daar niet uit. Wij waren Op een fantastische plek in zuid Frankrijk tijdens de aanslag op de Twin Towers. De hele wereld in rep en roer. Onze zoon die op Schiphol werkte had het liefst dat we direct naar huis kwamen .... Het was zo stil en vredig op ons plekje ! Dat gevoel kwam bij mij ook nu terug. Het zijn gewoon hele moeilijke beslissingen en je weet nooit of je het goed doet. Het gaat erom dat jullie je er goed bij voelen. Veilig laatste stukje naar huis en kijk uit naar de volgende overwintering. Veel gezondheid voor beiden.

Willy 2020-03-19 09:54:58

Perfecte keuze, straks lekker weer thuis. ...als alles achter de rug is weer heerlijk op pad. Jullie maken zulke leuke, gezellige en informatieve beelden, super om naar te kijken. Bedankt daarvoor. Gezond blijven is het belangrijkste.

Janny Hallink 2020-03-19 10:07:21

moeilijke keuze zou ook niet weten wat doen zolang dat je niet ziek wordt in het buitenland is alles nog oké maar wat als je daar besmet geraakt dus verstandige keuze respect mensen nog een veilige rit naar huis groetjes uit Belgie

rené 2020-03-19 10:21:26

Succes met het laatste stukje en idd iedereen weet alles beter voor een ander❤️😘🙏

Jovita 2020-03-19 10:25:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.