Peniscola

Spanje, Peniscola

We hebben La Selva del Camp weer verlaten.

Gisterenavond toen we heerlijk tv aan het kijken waren viel in ene keer de stroom uit. Frits naar buiten om te kijken of onze stop het had begeven in de stroomkast maar nee hoor alles stond nog goed. De man uit de camper uit Andorra die volgens ons hier bijna woonde was ook naar buiten gekomen en de nieuwe buren ook. De Andorra man liep met armen en benen te zwaaien en riep en wees waaruit Frits begreep dat hij vond dat er teveel campers aan de stroom stonden. Nou ja, er zijn 8 stroompunten en we waren maar met vijf campers. Wij verdachten eerder elektrische kacheltjes die ongetwijfeld aan stonden bij sommige campers en die ware stroomvreters zijn. Gelukkig zaten wij niet in het donker en ook niet in de kou met dank aan ons zonnepaneel en onze gaskachel.
Na zo'n 5 minuten ging de stroom weer aan, hehe.
Maar het duurde niet lang voor de boel weer overal uitging en we hoorden de Andorra man weer mopperen buiten. Gelukkig is uiteindelijk de stroom weer aangegaan en aan gebleven. Dus verder een rustige avond gehad.
Vanmorgen waren er wel al meteen mensen bezig met het repareren van draden in de stroomkast.

De Costa Brava hebben we verlaten en zijn nu aan de Costa del Azahar.

We zijn op tijd vertrokken vanmorgen en hadden een mooie rustige tocht. We werden omringd door olijfbomen afgewisseld met sinaasappelbomen die vol sinaasappels hingen. Zo mooi!! We zijn weer in de provincie Valencia, het land van de sinaasappels.
Wat ons wel weer opviel waren de vele "mistbanken" die we weer tegenkwamen en die allemaal veroorzaakt worden door grote hopen troep die verbrand worden. De rookpluimen waren onderweg weer volop aanwezig iets wat bij ons in Nederland al jaren verboden is.
Ik ben absoluut geen klimaatgoeroe maar dit zou toch niet moeten kunnen, vind ik.

Maar ondanks deze rookpluimen zijn we toch aan gekomen in het mooie Peniscola.
De naam komt van het Latijnse Peninsular of Peninsula (schiereiland) en drie pausen hebben, buiten Vaticaanstad, hier hun zetel gehad. Een belangrijke paus is Papa Luna (Benedictus XIII) een naam die je hier dan ook geregeld tegen komt. Maar Peñiscola heeft nog meer beschavingen gekend zoals de Romeinen, Arabieren en Grieken.

We staan hier op CP La Volta, sitecode 15389, en blijven hier 1 week.

Vanmiddag eerst met de fiets naar Joke en Willem, (broer met vrouw van Frits) om gezellig bij te babbelen. Zij staan op camping Eden. Het is altijd weer leuk om elkaar te zien want dat gebeurd niet zo vaak en na een gezellige middag gaan we met de fiets nog even naar Benicarlo om een paar boodschappen te halen.
Nu gezellig met onze kachel aan in de camper een hapje eten want de avonden zijn nog erg koud.






Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Waar staan jullie?? Na alle reacties wil ik jullie wel eens ontmoeten

Henriette Timmermans 2020-01-14 20:35:21

Veel plezier op La Volta. Ook voor ons een favoriete camperplaats met de gezellige paella avonden 🍷🥘 Een heerlijke omgeving om te fietsen dus fijne week!

Willy 2020-01-14 20:59:45

Hallo Henriette, wij staan op nr 42 dicht bij de grote bak waar water geloosd kan worden op het tweede stuk. En jullie dan?

fritsellen 2020-01-14 21:36:14

Dat weurt weer gezelleg bijpraote same, leuk um te leze dat geer in Peniscola 'n femiliereunieke höb. Fijn daog !

Mirjam 2020-01-15 08:59:40

Het was weer heel gezellig Mirjam 🥰

Ellen 2020-01-15 09:50:41

Plaats 86

Henriette Timmermans 2020-01-15 10:43:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.