Aarhus

Denemarken, Aarhus

We maken ons weer klaar vertrek en rijden naar Aarhus.
Aarhus of Århus is een havenstad aan de noordoostkust van Jutland, het vasteland van Denemarken. Het is de op een na grootste stad van het land. De stad behoort tot de regio Midden-Jutland. Tot 2007 was het de hoofdstad van de provincie Århus.
Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden.

Aarhus heeft niet voor niets de bijnaam City of Smiles. Het is een van ’s werelds gelukkigste steden. En als tweede stad van Denemarken is Aarhus in 2017 dé culturele hoofdstad van Europa. Kortom: moet op je bucketlist!


Bij de haven vinden we een CP waar we 24 uur helemaal gratis mogen staan.
Van daaruit lopen we langs het water en komen langs een bijzondere "ronde" fontein. Er komen stralen omhoog en andere gaan er weer omlaag. Het is de kunst om via de lage stralen tot in het midden van de fontein te lopen en dat wil ik natuurlijk wel even proberen en het lukt zonder nat pak.
We lopen weer verder naar de Kathedraal en ook die is zeer zeker de moeite waard om te bekijken.
Het is er ontzettend druk en we lopen er wat af. Dat voelen we ook wel aan onze benen dus op zijn tijd even een terrasje pakken.

In de avonduurtjes gaan we nog een wandeling maken naar de kunst promenade. Wow!!!!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.