Nu zijn we echt vertrokken.

Frankrijk, Mailly-le-Camp

Vanmorgen zijn we dan eindelijk vertrokken. We waren lekker vroeg met alles. Bij de stalling nog even extra water getankt en starten maar.
Het weer wil niet echt mee werken. Het is grijs en heel soms een zonnetje. Bij Chapelle net over de Franse grens vielen we zo maar in een dichte mist. We zagen geen hand meer voor ogen. Gelukkig was het maar voor even. Na de mist kregen we motregen en daarna zwarte luchten, weer een zonnetje en zo tuften we door. De reis verliep voorspoedig.

Onze CP die we in gedachten hadden hebben we bereikt in Mailly-le-Camp.
Het is een kleine gemeente in het Franse departement Aube. We staan hier op een gratis plek bij de brandweer in de buurt en dichtbij de Maximarché en dat was maar goed ook want toen we even de handen wilden wassen merkten we dat het water helemaal op was, tenminste te watertank was helemaal leeg. Hoe dat nu mogelijk is ????Bijna onmogelijk want we hadden thuis en bij de stalling nog water bijgevuld.
Dan maar naar de supermarkt en een paar grote 8 liter water flessen kopen. Weer water in de tank gedaan en goed opgelet of er ergens water weg liep. Nee, niets te zien.

Misschien staat de knop verkeerd in de garage. Er is nl een beveiligingsknop die als het buiten rond het vriespunt komt automatisch de watertank leeg laat lopen zodat de boel niet kan bevriezen.

Na ons water verhaal nog even heerlijk een ommetje gemaakt door het dorp en daarna gaan kokerellen.

Morgen weer verder.




Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Fijne reis gewenst en hopelijk is het euvel met watertank een beveiligingsklep geweest. Hansenchris

hansenchris.op.weg 2020-01-07 19:40:11

Dit watertank-probleem hebben we ook meegemaakt. Sinds dit gebeuren zit er een touwtje aan de beveiliging waarmee we deze kunnen uitschakelen. Wel de weerberichten in de gaten houden want stukgevroren leidingen geven meer ellende! Prettige voortzetting!

Fred & Els 2020-01-07 19:54:32

We houden het in de gaten. We houden het nu maar even op het flessenwater ivm de koude temperatuur. Strakjes als we in Spanje zijn gaan we het nog eens goed controleren. Binnen is in ieder geval geen lekkage.

fritsellen 2020-01-07 20:50:40

Fijn um te leze dat geer good höb vertrekke vemörge. 't Weer zal naomate geer miejer riechting zuide zakt, beter weurde. Hoop dat de watertenk good blijf. Fijne aovend en veur straks welteruste. Mörge weer safe and sound weijer !

Mirjam 2020-01-07 21:25:52

Mirjam, Daanke.

fritsellen 2020-01-07 21:50:32

Fijne reis met hopelijk snel beter weer

Jovita sanders 2020-01-07 22:00:54

Dat komt helemaal goed Jovita.

fritsellen 2020-01-07 22:35:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.