Hoe nu verder.

Nederland, maastricht

Hallo lieve mensen, daar ben ik weer.
Ik mis jullie en het schrijven vandaar dat jullie mij weer horen.
Er zijn veel mensen net terug van hun reis of komen binnenkort terug en ik dacht misschien dat we hier enige tips kunnen doorgeven.

We zijn nu onze 2de dag in quarantaine en we komen nog tijd te kort. Gisteren waren we zo druk dat we zelfs vergaten te eten en dat wil wat zeggen, haha. Via Polarsteps heb ik een fotoboek samengesteld van onze prachtige reis en ervaringen. Wat hebben we veel gezien en wat wilde we nog veel zien. Helaas is daar abrupt een einde aan gekomen.
Ook hebben we onze camper maar in de schorsing gezet want voorlopig zullen we wel niet op pad kunnen.

Toen we eergisteren thuis kwamen waren we te moe om nog iets te ondernemen. Gisteren begonnen met opruimen, de was, de post nakijken. Hier en daar nog wat regelen, belletje plegen, mailtje sturen. In ieder geval zijn we nu weer helemaal bij.

Vanmorgen werd ik wakker door Frits en slaperig vroeg ik, moeten we al opstaan? Waarop Frits antwoordde, als je half 11 niet te vroeg vind wel.
Wat half 11???? Ik stond dan ook meteen naast mijn bed. Hoe is het mogelijk!! Ik denk dat ik nu pas mijn rust weer vindt.

Nog een wasje doen en de strijk die komt nog wel.

Boodschappen halen, hoe gaan we dat doen? We hebben nog een hele voorraad maar je zult er nu in deze tijden snel bij moeten zijn. Nu hebben een stel hele lieve studenten aangeboden om boodschappen voor ons te halen maar daar willen we alleen maar gebruik van maken als het echt nodig is en niet anders kan want ook die lieverds lopen kans op besmetting in de winkels en dat zou ik echt niet willen.

Ik ga mijn account eens bekijken bij de Albert Heijn en ja zij bezorgen nog staat er maar niet meer kopen dan voor € 250. Dat zal wel lukken dus ik begin aan mijn boodschappenlijst. Ik ben er een hele tijd mee bezig als ik denk alles te hebben druk ik op de knop: bestellen.
Nou ja dat is ook wat, alle dagen en momenten staan vol. Albert Heijn is dus geen optie voor mij. Door naar de Jumbo online winkel. Ook zij bezorgen dus daar ga ik weer opnieuw beginnen om mijn boodschappenlijst samen te stellen. Wat een karwei maar het lukt en weer druk op de knop, bestellen. Zou het?????
Yes, het lukt!!!! 31 Maart kunnen onze boodschappen bezorgt worden 's avonds tussen 18 en 21 uur. Prima. Tot zolang houden wij het wel vol.
Dan naar de Kruidvat online winkel want ook die bezorgen. Daar mijn bestelling geplaatst en ook dat lukt. 31 Maart worden ook deze boodschappen bezorgt tussen 9 en 22 uur.

Online shoppen is toch een uitkomst in deze tijden want eigenlijk willen we zelf ook zoveel mogelijk uit winkels weg blijven. Het lijkt ons niet goed om daar te gaan lopen waar zoveel mensen zijn. De bezorgers van de online winkels komen niet meer bij de mensen binnen. De boodschappen worden voor de deur gezet en het liefst betalen via je mobiel zodat ook het pinapparaat niet te voorschijn hoeft gehaald te worden. Zijn er mensen die dit niet kunnen dan mag je ook het pinapparaat gebruiken.
Mobiel betalen heb ik nog nooit gedaan maar ik ga het proberen.

Gisterenavond toen het al donker was ben ik toch maar even naar de brievenbus beneden gelopen. We wonen in een appartement en dus moet je toch even naar beneden. Niet de lift gebruikt maar netjes de trap. Via onze app van post.nl hadden we gezien dat er wel heel spannende post bezorgt was.

Onze oudste kleinzoon had met behulp van zijn mama een prachtige kaart voor ons gemaakt. Dan smelt je toch.
De 6 jarige Mans is bezig met letters en woordjes en gaat in deze moeilijke tijd mooie kaarten maken voor oude mensen. Haha die zit. We voelen ons nog jong maar zijn dat natuurlijk niet in de ogen van een 6 jarige.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooie schildering van de min of meer chaotische toestand. Maar, inderdaad, kalmte kan ons redden. Onze (enige) kleinzoon van 9 jaar doet ook zijn best om Oma & Opa te verwennen. Tegelijkertijd heeft hij het moeilijk om de actuele te plaatsen: Géén school, géén echt contact met vriendjes, toch zijn schoolwerk moeten maken enz. Houdt jullie haaks en blijf blijf, als het even kan, gezond! Jullie enthousiaste volgers Fred & Els.

Fred & Els 2020-03-21 15:20:41

Ja, het is allemaal jammer dat we jullie mooie reisverhalen moeten missen maar ze zullen vast nog wel komen. Wij hadden grootste plannen om 16 april te vertrekken maar dat stellen we toch maar even uit temeer wij toch mensen op leeftijd zijn. Wij laten inderdaad alle boodschappen thuis brengen door de Jumbo en dat bevalt best. Een tip: bestel alvast voor een week later. De datum kan je dan al vast zetten en je kunt je bestelling tot 1 dag voor bezorging wijzigen. Erg makkelijk. Veel plezier verder en maak er wat van. Pieter en Wil van Dee

cor-en-wils.reisverhalen 2020-03-21 15:53:48

Had diech ouch al gemis, zoe geweend oondertösse aon de verhaole vaan eedere daag hei. Zoe kinne veer toch in kontakt blieve. Wie sjiek de teikening vaan Mans, 't iech miech get hè? Deit toch good dit. Gelökkeg toch kemissies thoes op de 31e miert, de supermèrte höbbe 't tieglek drök mer sjiek dat ze bezörge. Haw diech/uuch good hè ! Dikke knoevel en dikke poen XXX

Mirjam 2020-03-21 16:30:55

Wat lief daar smelt je echt van wij hebben vandaag met 2 stellen onderhandelt over het geld wat we betaalt voor het appartement hebben het wordt een verzekerings kwestie want waar we van huren die zegt verzekering,,,wij moeten nog even wachten wij zouden eigenlijk pas de 20 april vertrekken de anderen 1 april ,die hebben ook al bericht van Ryanair krijgen de heen reis terug ,,,,,fijne zondag

Marielouise 2020-03-21 22:09:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.